DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sürdürülebilir havacılık akademiye taşınıyor

04.06.2022
A+
A-

Imperial College London, sürdürülebilir havacılığı geliştirmek için bir araştırma enstitüsü kuracak.

Havacılık endüstrisinden kaynaklanan karbondioksit emisyonları, küresel emisyonların yüzde 2,5’ini oluşturuyor ve bu sayının 2050 yılına kadar üç katına çıkacağı tahmin ediliyor. İngiltere, Londra merkezli Imperial College’ın mezunlarından Brahmal Vasudevan ve ortağı Shanthi Kandiah, havacılık endüstrisinin yarattığı emisyon sorununa çözüm bulunmasına destek olmak için okula 25 milyon Pound bağışta bulundu. Bu bağışla okul bünyesinde Sürdürülebilir Havacılık Enstitüsü’nü kurulacak.

Okulun öncelikli araştırma alanları arasında düşük ve sıfır kirlilik üreten motorlar, aerodinamik, yapılar, malzemeler, yakıt sistemleri, kontroller ve uçak konfigürasyonu yer alacak. Imperial College London’daki Havacılık Bölümü’nin Başkanı Profesör Paul Robinson, “Net-sıfır uçuşa ulaşmak, tüm havacılık sisteminde radikal bir değişim gerektirecek. Yapacak çok şey var ve çok fazla zaman yok, ancak sektör genelinde ve ötesinde gösterilen bir irade ve kararlılık var. Bu enstitü aracılığıyla bunu gerçekleştirecek yeteneğe, kaynaklara ve araştırma gücüne erişeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.