DOLAR 32,2908
EURO 34,8209
ALTIN 2.451,79
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Stresli bir aile olduğunuzun 5 işareti

23.12.2017
A+
A-

Uykusuzluk çekiyorsunuz

Stres seviyesi yüksek olduğunda ilk önce uyku kaybı yaşanır. Bu eksiklik zamanla daha da hırçınlaşmanıza neden olabilir. Bu gibi durumlarda çocuklarınızı yatma saatlerinde yarım saat önce yatırın ve siz de biraz daha erken yatağa girmeye çalışın. Bu yatakta sakinleşmenizi ve daha kolay uykuya dalmanızı sağlar.

Stresli bir aile olduğunuzun 5 işareti

Birbirinize daha fazla bağırıyorsunuz

Ailenizde stresin yoğun olup olmadığını ölçmek için kulaklarınızı kullanabilirsiniz. Çünkü stresli zamanlarda daha çok bağırır ve yaygara çıkarırız. Bununla başa çıkmanın yolu ses tonunu biraz yumuşatmak ve çocuklarınızla daha fazla fiziksel temas kurmaktır. Mesela onları kucaklayın ve derin bir nefes alın. Bu tüm ailenin stres seviyesini azaltacaktır.

Akşam yemeklerini birlikte yemiyorsunuz

Siz ve eşiniz huysuz ve stresli olduğunuzda birlikte yemeğe oturmak konusunda çok istekli olmayabilirsiniz. Bu da çocuklarınızla vakit geçireceğiniz nadir bir andan eksik kalmanız anlamına gelir. Bunun yerine şu tekniği uygulayabilirsiniz: Herkesin başka bir aile bireyi hakkında gözlemlediği olumlu şeyleri bir kağıda yazmasını isteyin ve masadaki bir sepete bırakmalarını söyleyin. Yemek sırasında bu iltifat sepetinden bir kağıt çekin ve yüksek sesle okuyun. Bu övgüleri duymak tüm aile fertlerinin hoşuna gidecek ve o masada olmayı herkes çok isteyecektir.

Stresli bir aile olduğunuzun 5 işareti

Çocuğunuz sizden kaçınıyor

Stresli zamanlarda bazı çocuklar kendilerini geri çekerler. Bu çocuklar odalarında daha fazla vakit geçirip, daha büyük yaştakiler arkadaşlarıyla daha fazla zaman harcarlar. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken tek şey çocuklarınızla iletişim kapısını açık bırakmaktır. Onlarla konuşun ve stresinizin farkında olduğunu bunu atlatmak için çabaladığınızı gösterin.

Stresli bir aile olduğunuzun 5 işareti

Herkes hasta hissediyor

Yaşınız kaç olursa olsun stres insan vücudunda hastalığa neden olabilir. Küçük çocuklar genellikle baş ağırısı, mide ağrıları çeker ve kabus görmekten şikayet edebilirler. Sizde ise bu durum sırt, boyun ve baş ağrısı olarak meydana çıkar. Sonuçta stres bağışıklık sistemini düşürür ve hastalık riskinizi arttırır. Bu nedenle ailece hijyeninize dikkat edin ve spor yapmayı ihmal etmeyin. Stresten uzak durmaya çalışın ve ailenizi de bu sarmalın içine sokmayın.

Stresli bir aile olduğunuzun 5 işareti

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.