DOLAR 32,5417
EURO 34,9466
ALTIN 2.428,95
BIST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Steam hesap kurtarma işlemi nasıl yapılır?

22.09.2019
A+
A-

Steam hesap kurtarma işlemlerinde sizin hesap hamili olduğunuzu doğrulamanız gerekmektedir. Özellikle de çalınan hesaplarda bu durum çok ama çok önemlidir. Sahip olmanız gereken bir veya birkaç bilgi, işinizi kolaylaştıracaktır. Öncelikle sizden şu bilgiler kesin olarak talep edilecektir:

Ödeme yöntemi doğrulama; hesabınızda daha önce kredi / banka kartı veya geçmiş yıllarda PayPal kullanımı yaptıysanız bunların platform üzerindeki şifreli halini ibraz etmeniz gerekir. Örnek vermek gerekirse; MasterCard 6980, VISA 1141 gibi. Bunları hatırlamıyorsanız talep açarken hesabınıza kaydettiğiniz ilk e-posta adresini gönderin. Bunun haricinde 3. parti mağazalar veya kutulu oyunlardan çıkan Steam ürün kod veya kodlarını da talepte gönderebilirsiniz.

Steam hesap kurtarma adımları

Buradaki bağlantıya tıklayarak Steam Destek resmi sayfasına gittiğiniz zaman yukarıdaki gibi bir sayfayla karşılaşacaksınız. Giriş yapamadığınız durumlarda “Yardım edin! Giriş yapamıyorum” seçeneğine tıklamanız gerekli. Ardından yaşayabileceğiniz sorunlardan bazıları sizlere sunulacak.

Buradaki kilit nokta ise şu: Sizden istenilen, kayıtlı e-posta erişimi ve telefon numarası erişimine ek olarak hesap şifreniz de yoksa ne yapacağınız konusu. Yukarıda bahsettiğimiz bilgiler tam da burada devreye giriyor.

Steam hesap kurtarma işlemleri sırasında ibraz edilmesi gereken bilgilere ilişkin örnek bir destek talebi oluşturalım. Öncelikle hesap adı, kayıtlı e-posta veya telefon bilgisi istenir. Biz hesap adımızı girerek devam ediyoruz.

Karşımıza gelen bilgide son iki hanesi ** olan numaranıza hesap doğrulama kodu gönderin diyor. Biz “Artık bu telefon numarasına erişimim yok.” diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz. Ardından karşımıza aynı ekran e-posta adresimiz için çıkıyor.

Biz tekrardan “Artık bu e-posta adresine erişim sağlayamıyorum.” diyerek devam edeceğiz. Steam hesap kurtarma kısmı için artık önemli ana geldik. Buraya tıkladıktan sonra  karşımıza destek talep forumu gelecektir.

Bu form üzerinde öncelikle erişim sağlayabildiğiniz herhangi bir e-posta adresini girerek başlayın. Ardından hesabınıza ilk kaydettiğiniz mail adresi sorulacaktır. Hatırlamıyorsanız, daha önce veya güncel kayıtlı e-posta adresi de yardımcı olacaktır. Hesabınızda kayıtlı bir telefon numarası varsa, bir alt kutucuğa onu tamamen yazın örneğin: 05131131313 gibi.

Ardından kayıtlı ödeme yöntemi olmasa bile daha önceden alışveriş esnasında kullandığınız kartınızın türünü ve son dört hanesini girmeniz isteniyor. Hatırlamıyorsanız ya da kartla alışveriş yapmadıysanız bu adımı pas geçebilirsiniz.

Hesabınıza fiziksel bir cüzdan koduyla yükleme yaptıysanız en alt kısımdan görsel ekleyebilirsiniz. Bunun haricinde Steam ürün kodu kullanarak oyun aktif ettiyseniz kart bilgisi kısmının hemen altındaki kutucuğa o bilgiyi de girmeniz gerekiyor. Bundan sonraki kısımda da kısa bir açıklama girmeniz faydalı olacaktır.

Her şeyden emin olduktan sonra en alttan “Ben robot değilim” seçeneğini de işaretleyip gönder diyebilirsiniz. Takribi olarak birkaç saatlik zaman dilimi içerisinde size bir destek çalışanı dönüş yapacaktır. Örnek bir Steam Destek geçmişi:

Buradan sonra verilecek yanıtta muhtemelen destek talebi açarken kullanılan e-posta hesabınızın hesabınıza işlenmesi olacaktır. Steam’den alışveriş yaparken ödeme yöntemlerinize dikkat etmeniz bu gibi riskli durumlarda oldukça önem teşkil ediyor.

Siz de SDN – Forum üzerinden Steam hesap kurtarma ile ilgili merak ettiklerinizi sorabilir ve bilgi edinebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.