DOLAR 32,2095
EURO 34,9618
ALTIN 2.501,35
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Stadia rakibi xCloud için kayıtlar başladı

25.09.2019
A+
A-

Microsoft, Project xCloud için ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Güney Kore’yi seçti. Bu ülkelerdeki kullanıcılar yeni oyun servisinin ön izlemesini yapabilmek için kayıt olmaya başlayacak. Şirket, kayıt için sınırlı sayıdaki kişiye davetiye gönderecek.

Şirket bu ön izleme için seçtiği oyunları da açıkladı. Kayıt yaptıranlar  Gears 5, Halo 5: Guardians, Killer Instinct ve Sea of Thieves oyunlarına erişebilecek. Microsoft bu ön izleme sonucunda kullanıcılardan geri bildirimler alacak ve böylece nihai sürüm için iyileştirmeler yapabilecek. Microsoft yaptığı açıklamada, bu süreçte içeriklerini genişleteceğini de açıkladı.

xCloud servisine katılmak için kullanıcıların Android 6.0 ya da daha üstü bir sürüme sahip Android telefon ya da tablet kullanıyor olması gerekiyor. Ayrıca cihazın Bluetooth 4.0 teknolojisini desteklemesi de şart. Diğer gereksiminler ise, Bluetooth destekli Xbox One oyun kontrolörü ve Microsoft hesabı olarak sıralanıyor.

xCloud ile birlikte Microsoft’un Game Streaming uygulaması da Play Store’daki yerini alacak. Tabii ilk aşamada test sürecine katılanlar bu uygulamayı kullanabilecek.

Servisi mobil ağlarda kullanmak isteyenler için de çalışmalar yapan Microsoft, önümüzdeki haftalarda SK Telecom ile kurduğu 5G ortaklığını başlatacak. Şirket ABD’de T-Mobile ile, İngiltere’de ise Vodafone ile mobil ağlar için sistemi nasıl optimize edeceği konusunda teknik ortaklıklar da kuruyor.

Microsoft şimdilik lansman tarihi açıklamadı. Bu da işleri ağırdan aldığı şeklinde yorumlanıyor. Deneme süreci ile belirli kalite standartlarını yakalayan şirket, bundan sonra daha net hamleler yapacak.

Xbox One etkinliğinde yeni oyun yağmuru!

2019’un sonbahar dönemi oldukça verimli geçiyor. Zira Microsoft ile birlikte çalışan Xbox, Inside Xbox yayınında oyuncuları ekrana bağladı. Yeni Xbox One oyunları listesinde hangi yapımlar var?

Microsoft xCloud nedir?

xCloud, Microsoft’un kendi oyun akışı hizmeti olarak açıklandı. Stadia gibi, aynı zamanda bulut sunucudan oyun yayını hizmeti olarak çalışacak. Aynı zamanda cihazlarınıza oyun akışı sağlamak buluttan çalışan Xbox One S konsollarını veri merkezlerine entegre edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.