DOLAR 32,3154
EURO 35,1147
ALTIN 2.292,51
BIST 9.065,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Square Enix, Marvel’s Avengers’ın Beklentilerin Altında Sattığını Doğruladı

29.11.2020
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda Marvel’s Avengers’ın Square Enix’in beklentilerinin çok altında sattığı ve bu durumun da firma için hayal kırıklığı yaratan bir mali çeyreğe neden olduğu yönünde söylentiler ortaya çıkmıştı. Hatta şirketin oyun bölümü, Marvel’s Avengers’ın beklentilerin altında kalan satış performansı nedeniyle geçtiğimiz mali çeyrekte zarar bildirdiği de söyleniyordu.

Şimdiyse Square Enix’in yatırımcılarla paylaştığı açıklamanın resmi kopyası, oyunun düşük performans gösterdiğini doğruladı. Paylaşılan bilgilendirme metninin bir bölümünde satışların geliştirme maliyetlerini telafi edemediği ve HD Games alt segmentinin işletme zararı bildirdiği, mali yılın ikinci yarısında satışları artırmak ve ilk satışları telafi etmek için bol miktarda ek içerik sunulmasının planlandığı belirtildi.

Marvel’s Avengers, hedeflenenin %60’ına ulaştı:

Marvel's Avengers

Square Enix, geçtiğimiz eylül ayının sonunda sona eren mali çeyrekte yaklaşık 67 milyon dolar zarar bildirmişti. Finansal raporda Marvel’s Avengers’ın satış rakamlarından bahsedilmese de analist David Gibson’a göre oyun, hedefin yalnızca %60’ına ulaşabildi. Oyunun üretim maliyetinin ise 100 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Marvel’s Avengers, önümüzdeki günlerde bol miktarda ek içerikle desteklenmeye devam edecek. Oyunun ayrıca önümüzdeki yıl içerisinde PlayStation 5 ve Xbox Series X I S konsollarında performans geliştirmeleriyle piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Marvel’s Avengers’a eklenecek yeni içeriklerden de bahsedecek olursak yakın zamanda yeni bir DLC geleceği ve Kate Bishop’ı oyuna ekleyeceği biliniyor. Bununla birlikte Clint Barton karakterinin de 2021 yılında çıkacağı söyleniyor. Tüm bu yeni eklentiler ve içerikler, oyunun satışlarını artırarak Square Enix’in geliştirme maliyetlerini çıkarmasına yardımcı olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.