DOLAR 32,3769
EURO 34,9712
ALTIN 2.325,70
BIST 9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Spotify’dan sonra Apple’a da dava açtı! Milyonlarca kişi tarafından keyifle dinlenen Apple Music müzikleri adına kötü haber geldi. Spotify’dan…

20.12.2019
A+
A-

20 yaşında olan ve PMR isimli şirketin kuruculuğunu üstlenen Jake P. Noch, iddiasında kararlı. Apple’ın telif ücretini ödemediği müzikleri yayımlamaya devam ettiğini belirten Noch, bunun yasalara göre suç olduğunu ifade etti.

2018 yılının haziran ayında Apple’a bir mektup gönderen kurucu, lisansa sahip olmayan şarkıların Apple Music platformunda bulunamayacağını dile getirdi. Apple Music ekibi, genç kurucuya lisans almak için başvurduğunu söyledi.

Canlı performanslar için bir lisans anlaşması yapmayan Apple, Noch tarafından yollanan lisans ve telif anlaşmalarını reddetmişti. Açılan davada Apple’ın nerede ve nasıl bir ihlal yaptığı belirtilmedi.

Jake P. Noch, dava dosyasının ilgili bölümüne akıllı telefon devinin OG Maco ve Lance Lee tarafından yapılan şarkıları lisanssız bir şekilde kullandığını yazdı. Açılımı Pro Music Rights olan şirket, 15 şarkının telif hakkı peşinde.

Apple Music müzikleri kopyalama

PMR, geçtiğimiz kasım ayında Spotify’a benzer bir telif hakkı ihlali davası açtı. Dijital müzik devinin 550.000.000’den fazla yayına telif ücreti ödemediği için 1 milyar dolar borçlu olduğunu iddia etti.

Davanın tazminat bölümü ise bir hayli ilginç. Firmanın bir numaralı ismi Jake P. Noch, Apple’dan her lisans ihlalı başına 150,000 (yüz elli bin) dolar talep ediyor. Bunun dışında PMR; Wiz Khalifa ve Young Jeezy gibi isimlerle de çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.