DOLAR 32,4770
EURO 34,9370
ALTIN 2.435,95
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Spotify’da arabesk rüzgârı esiyor

28.09.2022
A+
A-

ShiftDelete’ten Ramazan Erdinç’in haberine göre dünyanın en popüler şarkı dinleme platformlarından birisi olan Spotify, ülkemizde de oldukça revaçta. Platformun verileri, ilginç sonuçlara sahne oluyor. Görünen o ki Türkiye’de arabesk müzikler yeniden popüler hale geliyor.

Spotify, arabesk dinlemelerinin son 3 yılda 4’e katlandığını söylüyor

Spotify’ın Türkiye verileri, ülke müziğinin gidişatı hakkında bilgiler veriyor diyebiliriz. Marketing Türkiye’de yer alan habere göre Spotify’da arabesk türü giderek popülerleşiyor. Öyle ki son 3 yılda arabesk dinleme süresi 4 katına kadar çıktı.

Yapılan araştırma birçok dikkat çekici veriler içeriyor. Öyle ki içinde arabesk geçen 162 binden fazla çalma listesi oluşturulmuş durumda. Ek olarak koşu temalı listelerde bile en az bir tane arabesk türünde müzik yer alıyor.

Öte yandan 2000’lerden önce oldukça popüler olan ve sonrasında etkisini yitiren arabesk, sanılanın aksine genç kesim tarafından benimseniyor. 2022’de en çok arabesk dinleyen yaş grubu yüzde 46 ile 18-24 yaş aralığı oldu.

Her ne kadar Türkiye’ye özgü içeriklerden bahsetsek de arabesk, yurt dışında da dinleniyor.

Arabesk dinleyicisinin yüzde 84’ü Türkiye’den oluşurken geri kalan kısmını Almanya, Hollanda ve Fransa gibi ülkeler oluşturdu.

Son olarak arabesk türünün zirvesinde Müslüm Gürses yer alıyor. Gürses’in Nilüfer şarkısı, tüm zamanların en çok dinlenen arabeski oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.