DOLAR 32,2726
EURO 35,1153
ALTIN 2.476,44
BIST 10.438,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Spotify onca aboneye rağmen batıyor mu?

03.05.2018
A+
A-

Şirketin yıldan yıla abone sayısı hızla artarken, bunun en büyük nedenlerinden birinin, düzenli olarak yaptığı 3 aylık neredeyse(?) ücretsiz Premium hesap aboneliği olması gelirlerde düzensizlik yaratıyor.

Diğer bir taraftan Premium aboneler için hiçbir teklif, ayrıcalık ve etkinlik yapılmaması da birçok kullanıcıyı küstürürken, 3’er aylık dönemlerle yeni abonelikler açılması ve bunun sonucunda tahmin edilen rakamlardan uzaklaşılması söz konusu.

İkinci çeyrekte 83 milyon premium kullanıcı hedefinde olan Spofity’ın en büyük sorunu ise bu aboneleri elinde tutmak gibi görünüyor. Bu yüzden Hulu ile benzer bir sisteme girecek olan şirket, ücretsiz abonelerin aklını çelmekte kararlı.

Bu yüzden ücretsiz hizmet alan abonelere birçok yenilik getirilirken, onların daha fazlasını istemesi yolunda önemli bir adım atılıyor. Spotify’ın özelliklerini daha fazla deneyimleyen kullanıcıların, kolayca ücretli versiyona geçmesi planlanıyor.

Elbette güzel bir düşünce ve muhtemelen tutacaktır ama Spotify’ın artık hali hazırda kendilerine para yatıran aboneleri de düşünmeye başlaması gerekiyor. İlk çıktığı dönemde bile daha fazla sosyal seçeneğe sahip olan uygulama, şu an para ödenen bir playlist’ten daha fazlasını sunamıyor. Diğer taraftan Apple Music ve Google gibi rakipler Spotify’ın tahtını tehdit ediyorlar.

Bakalım neler olacak?

:: Uygulamanın hangi versiyonunu kullanıyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.