DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Spotify kullanıcılara yanıt verecek! İşte teferruat Spotify’ın sesli asistanı Spotify Voice hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Derhal de Spotify…

06.05.2020
A+
A-

Şimdiye değin Spotify Voice sadece kullanıcıları dinleyerek şarkı seçimleri gibi komutları yapmak üstüne kuru bir sistem olarak kendini gösteriyordu. Derhal ise Spotify sesli muavin uygulamasının kullanıcılar ile diyalog kuracağı ve kendine özgü bir sesi olacağı bilgisi paylaşıldı.

Mesela kullanıcı herhangi bir şarkının çalınmasını sesli komut üzerinden istediğinde, yalnızca şarkı otomatik olarak çalmaya başlayarak komut tamamlanmayacak. Öncesinde “İşte çalınmaya başlıyor!” gibi farklı cümleler telaffuz edilecek. Komutlara göre bu cümlelerin farklılık gösterceği tahmin edilebilir.

Bu işlemlerin tatbik üzerinden değil, bilgilerin sunuculara internet üzerinden ulaştırılması ile sağlanması planlanıyor. Bu bilgilere ek olarak seslendirmenin ilk örneği de ortaya çıkmış durumda.

This is how Spotify Voice assistant will sound like pic.twitter.com/G44bGm7zKp

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) May 5, 2020

Şu an için anlaşıldığı kadarı ile Spotify, sesli asistan konusunda önemli araştırmalar yapıyor. İlerleyen dönemlerde Amazon, Apple ve Google arasına kendi sesli asistanı ile dahil olacak kadar önemli gelişmeler kendini gösterir mi bilinminmez fakat bu konuda önemli araştırmalar yapılması dikkatleri üstüne çekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.