DOLAR 32,5292
EURO 34,9276
ALTIN 2.434,24
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Spor salonlarında sosyal mesafe ve koronavirüs önlemleri tanıtıldı

12.05.2020
A+
A-

Türkiye Salon Sporları Platformu, 16 Mart tarihinde korona virüs salgının yayılmaması tedbirleri zarfında İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle, geçici süreyle faaliyetlerine ara bahşedilen 20 bin spor salonu salgın sürecinden normalleşinceye dek spor salonlarında uygulanacak kurallar ve tedbirleri uygulayarak açıkladı.
Alınan önlemlerde, temassız alev ölçer ile salona giren her aza ve ziyaretçilerin ateşi ölçülecek, ateş ölçer peşine düşüp takip formu ile bu bilgiler kayıt altına alınacak. Salona girişte el dezenfektanı kullanılacak. Üyelere ve ziyaretçilere taahhütname doldurtulacak. Hijyenik paspas ile ayakkabılar dezenfekte edildikten daha sonra temassız kart turnike sistemi ile kişiler içeri alınacak ve her salonun metrekaresine kadar ve sosyal mesafeye yerinde bir şekilde üyelerin spor salonunu kullanmaları sağlanacak.

Türkiye Salon Sporları Platformu Başkanı Nihat Güler de bu konular hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de 20 bin üzerinde spor salonu bulunduğunu bildiren Güler, “2 aydır kapalıyız ve bu zaman içerisinde kiralar birikti. Devletin böylece fazla kurumlarına desteklenmeyle ilgili raporlar gönderdik. Raporlara yanıt verilmesini bekliyoruz. Tedbirlerimizi açıkladım. Türkiye’de en güvenilir sektörün fitness sektörü olduğunu ve bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini, hatta 65 yaş üstü şahısların buralara yönlenmesini bahis ediyorum. Ayrıca bağışıklık sistemi artacak keza de kasları gelişecektir. 65 yaş üstü büyüklerimize hizmet etmek istiyoruz. Sokakta gezmelerindense kendilerine daha faydalı şeyler yapabilirler. Kontrollü girişimiz var, üyeleri takip sistemimiz var, sosyal mesafeyi koruma sistemimiz var ve bağışıklık sistemini güçlendirmeyle ilgili topluma katkımız var. 20 bin esnaf mağdur durumdayız. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Ozan Buğra Koşar – Mehmet Sevimli Topaloğlu
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.