DOLAR 32,2820
EURO 34,5734
ALTIN 2.413,10
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

SpaceX’e 120 gün süre: Elon Musk’a yasadışı işten çıkarma suçlaması

SpaceX’in CEO’su Elon Musk, kendisini bir mektup yazarak eleştiren çalışanlarını yasadışı bir şekilde işten çıkarmakla suçlanıyor.  Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB) 120 gün içerisinde SpaceX’in çalışan haklarıyla ilgili bir duyuru yayınlamasını ve diğer şeylerin yanı sıra şirketin işten çıkardığı çalışanların her birine özür mektupları yazmasını istiyor.

04.01.2024
A+
A-

SpaceX, CEO Elon Musk’ı eleştiren bir mektup yazan çalışanlarını yasadışı bir şekilde işten çıkarıldığını iddia eden bir şikayetle karşı karşıya.

The Verge’ün haberine göre, Geçtiğimiz yıl bir grup SpaceX çalışanı Musk’ın davranışlarının “sık sık dikkat dağıtıcı ve utanç verici” olduğuna dair endişelerini dile getirmek üzere açık bir mektup kaleme aldı.

MEKTUBU YAZAN ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARDI

O sırada Musk, şirketin kontrolünü ele geçirdikten sonra adını X olarak değiştirdiği Twitter’ı satın almaya çalışıyordu. SpaceX daha sonra mektubun yazılmasına yardımcı olan çalışanları işten çıkardı.

Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu (NLRB) tarafından yapılan şikayette, SpaceX’i çalışanları mektupla ilgileri konusunda sorgulamakla ve çalışanlara bu görüşmeler hakkında konuşmamalarını söylemekle suçluyor.

NLRB sözcüsü Kayla Blado Reuters’e yaptığı açıklamada SpaceX’in, işçilerin daha iyi koşullar için toplu olarak mücadele etme hakkını ihlal ettiğini söyledi.

ÇALIŞANLARINI İŞTEN ÇIKARMAKLA TEHDİT EDİYOR

Çalışma ajansı, SpaceX’in çalışanlar arasındaki mesajları okuyarak ve ekran görüntülerini göstererek gözetim altında olduklarının mesajını vermeye çalıştığını ve şirketin çalışanların açık mektubu dağıtmasını engellediğini belirtti.

SpaceX’in ayrıca çalışanları organize faaliyetlere katılmaları halinde “işten ayrılmaya davet ettiği ve işten çıkarma tehdidinde bulunduğu” da iddia ediliyor.

SPACEX’E 120 GÜN SÜRE

NLRB, SpaceX’ten 120 gün boyunca çalışan haklarıyla ilgili bir duyuru yayınlamasını ve diğer şeylerin yanı sıra şirketin işten çıkardığı çalışanların her birine özür mektupları yazmasını istiyor.

SpaceX’in suçlamaları kabul etmemesi halinde NLRB idari hukuk yargıcı (ALJ) ile yapılacak duruşmanın 5 Mart 2024’te yapılması planlanıyor.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.