DOLAR 32,3850
EURO 34,7525
ALTIN 2.403,42
BIST 10.158,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

SpaceX, Starship roketini fırlattı: Atmosfere yeniden girişte kayboldu

SpaceX, başarısızlıkla sonuçlanan 2 denemenin ardından 2,4 milyar dolar değerindeki Starship roketini bugün yörüngeye fırlattı. Başarıyla yörüngeye ulaşan roket, parçaları yeniden kullanılmak üzere Hindistan Okyanusu’na planlanan inişten önce kayboldu.

14.03.2024
A+
A-

Teknoloji milyarderi Elon Musk’a ait SpaceX şirketinin 2,4 milyar dolar değerindeki Starship roketi 2 başarısız girişimin ardından bugün yörüngeye fırlatıldı.

Şimdiye kadar yapılmış en güçlü roket olan Starship, firmanın Teksas’taki “Starbase” alanından başarılı bir şekilde yörüngeye ulaştı.

Ancak roket parçaları yeniden kullanılmak üzere Hindistan Okyanusu’na planlanan inişten önce kayboldu.

Geminin yörüngeye ulaşmasıyla birlikte bu, bir Starship’in ulaştığı en uzak nokta oldu.

İLK İKİ TESTTE NE OLMUŞTU?

Daha önceki iki test uçuşunda Yıldız Gemisi pistten çıkmış ancak ilk uçuşta fırlatıldıktan kısa bir süre sonra havada infilak etmiş, ikinci uçuşta ise infilak etmeden önce aşama ayrımına kadar ilerlemişti.

ATMOSFERE GİRERKEN İLETİŞİM KOPTU

Reuters’in haberine göre, SpaceX, test uçuşunun sonunda atmosfere yeniden giriş sırasında Starship roketi ile iletişimin kaybedildiğini raporladı.

SpaceX üçüncü test uçuşunun sonunda Starship’in kaybolduğunu doğruladı.

NTV

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.