DOLAR 32,5707
EURO 34,9946
ALTIN 2.460,16
BIST 9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SpaceX 2019’da Mars yolculuğu için roket testlerine başlayacak

13.03.2018
A+
A-

Mevcut tasarımında 37 adet Raptor motorunun yer aldığı roket sistemindeki bu motorlardan 31 tanesi hızlandırıcı roket konumundayken 6 tanesi ise aracın üstünde yer alıyor. “BFR” roket sisteminin mevcut tasarımına bakacak olursak bu roket sistemi, Saturn V roketinden iki kat daha fazla ateşleme gücüne sahip.

SpaceX’in 2019 yılında Mars yolculuğu için kullanacağı BFR roket sisteminin diğer roketlerle karşılaştırması

Dünya’dan epey bir uzağa gitmek için kullanılacak olan “BFR” ilk olarak Mars’a yollanarak test edilecek olsa da Ay’a gidip gelmek için de sık sık kullanılacağı düşünülüyor. 106 metrelik bir tasarıma sahip olan bu roket sistemi 150 tona kadar da taşıma kapasitesi sunabiliyor. Bu sayede 2022 yılında başlayacağı tahmin edilen Mars’a kargo görevlerinde 150 tona kadar taşıyabilecek.

:: Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler?

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.