DOLAR 32,5681
EURO 34,8878
ALTIN 2.438,54
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Şoygu: ABD’nin üstünlük inancı hem Rusya hem de diğerleri için başlıca tehdit

22.09.2019
A+
A-

Moskovskiy Komsomolets gazetesine röportaj veren Rus Savunma Bakanı Şoygu, ülkesi için başlıca tehdidin ne olduğuna ilişkin fikirlerini açıkladı.

ABD’deki siyasi elit içinde yaygın olan ‘herkesten üstün olma inancının’ bu ülkeyi ‘aptalca adımlar atmaya’ itebileceğini, bunun da Rusya ve diğer tüm ülkeler için başlıca tehdit olduğunu kaydeden Şoygu şunları söyledi: “Kendi zayıf noktalarınızın farkında olursanız ve istediğiniz şeyler, denge ile herkesin eşit bir biçimde güvende oluşu olursa, bunlar sizi aklınızı kullanmaya iter. Ancak, ABD’de inanmaya devam ettikleri gibi, güç dengesinin sizden yana olduğuna inanıyorsanız, o halde aklınıza pek çok aptalca fikir gelebilir.”

‘SADECE AFGANİSTAN İÇİN, RUSYA’NIN 1 YILLIK SAVUNMA BÜTÇESİNE DENK HARCAMA YAPILIYOR’

Bunun yanında Şoygu, Rusya’da bilim ve sanayinin gelişmesinin ülkenin ABD’ye karşı koymasına imkan tanıdığını belirtip şunları ekledi: “Ancak bu, Moskova’nın Washington ile her cephede çekişmeye çalıştığı anlamına gelmiyor. ABD’nin askeri bütçesini alıp inceleseniz dünyanın her bir yanına yayılmış çeşitli askeri üsler için devasa harcamalar yapıldığını görürsünüz. Zira Amerika’nın bu üslerinin sayısı 170’i buluyor. Sadece Afganistan’daki operasyonlar için ayırdığı bütçe neredeyse, Rusya’nın yıllık savunma harcamalarına denk.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.