DOLAR 32,3645
EURO 34,6827
ALTIN 2.395,64
BIST 10.169,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sosyal medyayı karıştıran AT!

30.05.2018
A+
A-
Yanny mi Laurel mi sorusu cevap buldu!

Yeni bir ses kaydı sosyal medya kullanıcılarını adeta ikiye bölmüş durumda. Sosyal medyayı karıştıran ses kaydı her dinleyenin başka bir cevap vermesine sebep oluyor. Peki, sizce Laurel mi Yanny mi?

Ekşi Sözlük yazarı “desade” tarafından başlatılan konu bir ahal tekenin fotoğrafını içeriyordu. O da yazarlara şöyle soruyordu: “At mavi mi sarı mı?

Konu çok kısa bir sürede popüler olurken, gece saatlerin başlayan tartışma halen bitmiş değil. Konu altına birkaç tane mavi cevabı gelince işler ciddiye binerken, bunun bir troll olabileceği soruları sorulmaya başlandı. Konunun genel gidişatını takip ettiğimizde de, içeriğin eğlence amacıyla yapıldığını anlayabiliyoruz.

Görselde bulunan ahal teke ise safkan bir Türkmen atı olarak geçiyor. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre, üç bin yıl önce Orta Asya‘da Türkler tarafından ilk evcilleştirilen at türü olduğu düşünülüyor. Hatta yine yapılan araştırmalara göre, dünya üzerindeki tamamen safkan olan tek at türü olduğu düşünülüyor. Ahal tekenin güneş ışığında beyaza çalan altın sarısı bir rengi olduğu bilinmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.