DOLAR 32,2110
EURO 35,0861
ALTIN 2.534,54
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 23°C

Sosyal Medyada Kısa Yoldan Şöhrete Kavuşmanın Yolu Açıklandı: Politikacılara Sataşmak

05.07.2021
A+
A-

Bildiğiniz üzere sosyal medya, son zamanlarda günlük hayatımızı takipçilerle paylaştığımız bir yer olmaktan çıkıp ülkede ve dünyada gerçekleşen kötü olaylara karşı sesimizi çıkarabildiğimiz tek yer haline gelmeye başladı. Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlarda siyasi kişiliklere karşı tepkimizi belirtebiliyor, bizimle aynı düşünceleri paylaşan insanların sesi olabiliyoruz.

Cambridge Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nden araştırmacılar, 2016-2020 yılları arasında paylaşılan ve siyasi görüş belirten gönderileri inceleyerek ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalara göre sosyal platformlarda politikacılara karşı yapılan agresif paylaşımlar, kullanıcıların daha da popüler olmasına yol açıyor.

“Bu tür paylaşımlar toksik bir ekosistem yaratıyor”

sosyal medya

Araştırmacılar, kendi parametreleri aracılığıyla yaklaşık 2,7 milyon gönderiyi inceleme altına aldı ve liberal, muhafazakar gibi anahtar kelimelerle birlikte bu tarz terimler içeren gönderilerin ne kadar etkileşim aldığını gözlemledi. Ortaya çıkan sonuçlar, sosyal medyada politikacılara karşı sert tepkiler gösteren insanların viral olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

Karşıt saldırıların sosyal medyada fazla ilgi çektiğini gösteren bu araştırmaya göre insanların siyasi rakiplere karşı yaptığı gönderileri tekrar paylaşma olasılığı %67. Araştırmanın baş yazarlarından Steve Rathje, insanların etkileşim alabilmek adına gereğinden fazla siyasi gönderi paylaştığını belirttiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “İnsanları bu konuda teşvik eden şey ‘daha fazla etkileşim’ ve bu da olabildiğince toksik bir ekosistem yaratıyor. Açıkçası politikacılara karşı yapılan agresif paylaşımların etki yarattığını biliyorduk ancak bu kadarını biz de beklemiyorduk.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.