DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Sosyal medyada bu hafta #5 (VİDEO)

23.12.2017
A+
A-

Whatsapp’a gelebilecek önemli bir özellik sızdırıldı!

Geçtiğimiz Perşembe günü Whatsapp ekibi tarafından Windows Phone telefonlar için yayınlanan bir beta güncellemesi, beraberinde yepyeni özellikler getirdi. Ekip, daha sonrasında bir beta güncellemesi daha yayınlayarak eklenilen bu özellikleri hızlıca kaldırdı.

Windows Phone telefonlar için 2.17.342.0 beta sürümünü çıkaran firma kullanıcılara bazı yeni özellikler sunmuştu. Bunlardan en önemlisi, grup sohbetinde yazılan bir mesaja özel mesaj olarak yanıt verebiliyor olmaktı. Uygulama, gruba yazılan mesajı özel olarak yanıtlamak istediğinizde ilgili mesajı alıntılıyor ve sohbet ekranını otomatik olarak açıyordu.

Cuma günü yayınlanan güncelleme ile bu özellik geri çekilse de, farklı yeni özellikler korundu. Bunlar arasında arama ekranları için yeni bir tasarım, görüntülü konuşmadan sesli konuşmaya kolay geçiş ve gelişmiş grup ayarları var.

Yayınlanan güncellemede gelen özelliklerin yeni bir güncellemeyle hemen kaldırılması da, önümüzdeki günlerde bu özelliğin iOS ve Android işletim sistemli telefonlar için gelip gelmeyeceği konusunda şüphe uyandırdı. Görünüşe göre uygulama ekibi, bize bazı yenilikleri yanlışlıkla erken sundu.

Twitter’da artık mesajlar sel olmayacak!

Twitter, 140 karaktere sığmayan hikayeler için karakter sınırını 280’e çıkarmıştı. Yine de anlatacaklarını bitiremeyenler ve bunu bir mesaj dizisi (flood) şeklinde yayınlamak isteyenler için Twitter dizileri adında harika bir güncelleme geliyor.

Twitter dizileri ile artık kullanıcıların bir konu hakkındaki görüşlerini birden fazla tweet atarak tek çatı altında toplaması çok daha kolay hale geldi. Twitter’ın bu yeni özelliğinden faydalanabilmek oldukça kolay. Uygulamaya giriş yaptığınızda “Tweetle” kısmına “artı” tuşunun eklendiğini göreceksiniz.Bu butona tıklayarak yayınlamak istediğiniz mesajları bir araya toplayarak aynı anda yayınlayabiliyorsunuz. Bu güncelleme, hem sizin için hem de sizi takip edenler için işkenceye dönüşen işlemlerin de sonu anlamına geliyor.

Instagram’a hashtag ile takip etme özelliği geldi!

Instagram, yenilikleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Instagram’a eklenen son özellik hashtag takip etme oldu.

Sosyal medya ile karşımıza çıkan hashtag kavramı, artık günlük hayatımızda önemli bir yere sahip. Hashtaglerin belli başlı kullanım amaçları mevcut. Önemli konuların gündeme taşınması, veya fotoğraf ve videolarımızı daha geniş kitlelere ulaştırmak için hashtagler kullanıyoruz.Çıkışından itibaren hashtag desteğine sahip olan Instagram, son yayımladığı güncelleme ile beraber hashtag takip etme özelliğini kullanıcılarına sundu.Artık kullanıcılar; paylaşılan gönderilerde eklenen hashtaglere tıkladığında veya keşfet bölümü üzerinden bir hashtag araması yapıp tıkladığında, karşılarına çıkan pencerede ilgili hashtagi takip etme imkanına sahip olacaklar.Herhangi bir hashtagi takip eden kullanıcılar, ana sayfalarında o hashtag ile paylaşılan popüler fotoğraf ve video gönderilerini ve en son hikayeleri akışlarında görecekler.

Tinder yepyeni özelliğini test ediyor!

Tinder tarafından en çok ilgilendiğiniz kişiler hakkında daha fazla bilgi almanızı sağlayacak olan Feed adlı yeni bir özellik duyuruldu. Peki, eşleşmeleriniz hakkında öğrenebileceğiniz bilgiler neler olacak?

Şu anda Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’da test edilmeye başlanılan Feed özelliği ile eşleştiğiniz kişinin Spotify’daki favori şarkıcılarını ve Instagram gönderilerini görebilmeniz mümkün olacak. Diğer servislerle çalışan özellik, kullanıcıların sosyal medya ağlarında neler yaptığı hakkında gerçek zamanlı güncellemeler sağlayacak.

Hali hazırda kullanıcılar Spotify ve Instagram hesaplarını Tinder’la bağlayabiliyordu. Kısacası, servis bu üçüncü parti servislerden edindiği bilgileri tek bir yerde toplamış olacak. Ayrıca, test programının genişlemesiyle gelecekte ekstra sosyal ağların da bu özelliğe eklenmesi muhtemel. Öte yandan, insanların bilmediği başka insanlara kendilerini gözetleme olanağı sağlanmış olacak.Şirket, özelliğin herkeste değil dikkatinizi çekmiş olanlarda çalışacağını belirtiyor. Bu arada kullanıcıların neyi paylaşıp paylaşmayacağını yönetme olanağı da olacak.

Facebook Erteleme özelliğini duyurdu!

Facebook, kullanıcılarının Haber Kaynağı üzerinde daha fazla kontrol sağması için Erteleme özelliğini devreye almaya hazırlanıyor. Peki Facebook Erteleme özelliği ne işe yarayacak ve ne zaman sunulacak?

Gelecek hafta içerisinde kullanıcılara sunulacağı duyurulan Erteleme özelliği ile bir kişinin, Sayfanın veya grubun takibini 30 gün için geçici olarak bırakabileceksiniz. Bir gönderinin sağ üst köşesindeki açılır menüyü seçtikten sonra, bunlara ait içerikleri belirli zaman süresince görmeyeceksiniz.

Bu özellik sayesinde, bazen paylaşımlarından boğulduğunuz kişilerden bir süre uzak kalmak kullanıcılara iyi gelecek diyebiliriz. Şirket örnek olarak, sürekli kedisiyle paylaşım yapan bir kullanıcıyı veriyor. Bunun kalıcı olarak takibi bırakmadan veya arkadaşlıktan çıkarmadan gerçekleşecek olması da önemli bir kolaylık. Ayrıca kişi, Sayfa ve grupların bundan haberi bile olmayacak. Erteleme süreci bitmek üzereyken de bildirim alacaksınız. 30 günden önce özelliği askıya alma olanağının sunulacağını da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.