DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

sosyal medya düzenlemesinin detayları belirli oldu sosyal ağ düzenlemesi detayları kesin oldu. Son günlerin gündemi sosyal ağ için, yapılacak olan…

02.07.2020
A+
A-

Özgürlük’in haberine kadar yakın zamanda gelmesi beklenen değişikler kesin oldu. Habere kadar Facebook, Instagram ve Twitter’a, Türkiye’de temsil bulundurma zorunluluğu geliyor. Kişisel verilerin korunmasının amaçlandığı da bilgiler arasında. Ayrıca, Almanya’nın uyguladığı 24 saat içinde zararlı paylaşımın kaldırılmaması sonucu, bahşedilen 50 milyon Euro’ya dek olan canice da örnek alınıyor.

En çok kullanılan sosyal ağ ağlara Türkiye’de temsil bulundurularak, zararlı paylaşımların ve hesapların çarçabuk kaldırılması veya engellenmesi amaçlanıyor. Bu konuda çalışmalarda Almanya’nın ve Fransa’nın uyguladığı sistemlerin incelendiği belirtildi.

İddiaya göre Facebook ve Instagram’ın Türkiye’de ofis açılmak için sıcak baktığı görülüyor. Twitter’ın ise konuya olumlu yaklaşamadığı söyleniyor. Adı geçen sosyal medya platformların temsilcileriyle görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

AK Parti’nin hukukçu kurmaylarının sosyal ağ düzenlemesi üstüne çalıştığı, Avrupa ülkelerinde bulunan uygulamaların incelendiği belirtildi. Bilhassa Almanya ve Fransa’nın sosyal medya uygulamalarına içerik kaldırma ve müdahale etme şartlarının misal teşkil ettiği belirtildi. Fransa’da belirli konularda bulunan zararlı içeriklerin 1 saat içinde kaldırılması gerektiği belirtildi. Bu ülkede kaide dışı hareket ise şirketlere içerik başına 1 milyon 250 bin euro cinayet anlamına geliyor.

öte taraftan sahte isimli hesaplara suç oluşturan gelmesi de öngörülüyor. Bu cins hesapların açılmasının ağır cezai yaptırımlara sebep olacağı bildirildi. Ayrıca daha evvelden MHP kadar sosyal ağ hesaplarının TC kimlik numarası ile alınmasına, AK Parti’nin sıcak bakmadığı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.