DOLAR 32,3605
EURO 34,9640
ALTIN 2.325,39
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Sosyal medya düzenlemesi Cumhurbaşkanına sunuldu! AK parti grubu tarafından hazırlanan sosyal medya düzenlemesi teklifi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip…

21.07.2020
A+
A-

Meclisin de tatile girmesi yaklaşırken, son düzenlemeler Cumhurbaşkanına sunulmaya çalışıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanının sosyal medya için düzenleme fikrini açıklamasından sonra, konuyla ilgili komisyon kurulacağı da açıklanmıştı. MHP‘ye de gönderilen düzenleme, toplamda 11 maddeden oluşuyor.

Bu hafta meclis başkanına sunulacak teklif ile, gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal medya kullanıcısının internet trafik bant genişliği ilk etapta yüzde 50, sonraki etapta yüzde 95 oranında daraltılacak. Buna ek olarak sosyal medya şirketleri, verilerini Türkiye’de barındırmak zorunda. Bu yükümlülüğü yerine getirmeyen şirketlere de para cezası verilebilecek.

Sosyal medya düzenlemesi kapsamında Türkiye’de günlük bir milyondan fazla kullanıcı erişimine sahip sosyal medya şirketleri, Türkiye’de temsilci bulundurmak zorunda. Bu yükümlülüğü yerine getirmeye sosyal medya şirketinin ilk etapta yüzde 50, ikinci etapta ise yüzde 95 olmak üzere bant genişliği daraltılacak.

Sosyal medyayı kullanan kişiler, şirketlere sosyal medya içeriklerinin kaldırılması veya erişim engelinin getirilmesi için başvuruda bulunabilecek. Bu başvurulara, belirlenen saat içerisinde olumlu veya olumsuz yanıt verilmek zorunda. Başvuruları yanıtsız bırakan şirketlere ise para cezası verilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.