DOLAR 32,5585
EURO 34,9459
ALTIN 2.442,21
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sosa’dan, Abdulkadir Ömür’e yardım

17.05.2020
A+
A-

Süper lig’de önderlik koltuğunda yer alan Trabzonspor’un yıldız oyuncuları Avrupa Kulüplerinin radarında bulunuyor. Sezon başında Yusuf Yazıcı’nın Fransa’nın Lille kulübüne transfer olmasının arından şimdi ise gözler takımın öteki genç yeteneği Abdulkadir Ömür’e çevrilmiş durumda. Şartların oluşması halinde Avrupa’ya gitmesine emin gözüyle bakılan genç oyuncuya en büyük desteği ise takım kaptanı Jose Sosa veriyor.

Sosa abilik yapıyor

Bayern Münih, Napoli, Atletico Madrid, FK Metalist ve Milan gibi Avrupa’nın önemli kulüplerinde forma giyen Jose Sosa, tecrübelerini genç oyuncuya aktarıyor. Kaptanlık görevine gelmesiyle birlikte daha ön plana çıkan ve takımdaki yerli ve yabancı oyunculara abilik görevi yapan Sosa’nın bu tutumu ilk önce idare ve takım arkadaşları göre saygıyla karşılanıyor.

Sosa’dan, Abdulkadir Ömür’e Messi tavsiyesi

Avrupa’nın bir çok kulübü göre izlenen ve Messi’ye benzetilen Abdulkadir Ömür’ün, bu süreçte en büyük destekçilerinden biri ise takım arkadaşı ve kaptanı Jose Sosa. Avrupa’de elde ettiği futbol tecrübelerini genç yıldıza aktaran Arjantinli oyuncu, vatandaşı Messiye ile benzer özelliklere sahip olan takım arkadaşı Abdulkadir Ömür’e, Barcelona’lı yıldız’ın seviyesine varmak için kazanılan her maçın, elde edilen her galibiyet senin için yeterli olmamalı tavsiyesinde bulunuyor.

Süper Lig’in en iyi pasörleri

Süper Lig’in en iyi pasör futbolcusu olan Jose Sosa, kendisi gibi pas yapmayı seven Abdulkadir Ömür ile iyi bir ikili oluşturmuş durumdalar. Trabzonspor’un 29 Ağustos’ta UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde AEK ile oynanan maçta yaşadığı sakatlığın ardındaki menüsküs ameliyatı olan Abdülkadir Ömür, uzun zaman sahalardan uzakta kalmıştı. Bu sezon Süper Lig’de son 5 maçtır forma giymeyi sürdüren genç oyuncu Sosa ile birlikte oynadıkları maçlarda yüzde 83’lük ortalamanın altına düşmediler.

Gökmen Şahin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.