DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Sorunlu 737 Max için karar verildi! Boeing, 737 Max üretimi için aldığı yeni kararını açıkladı. Boeing 737 Max üretimi ile ilgili alınan…

17.12.2019
A+
A-

Hatırlayacağınız gibi 737 Max tipi yolcu uçağı iki ayrı kazaya karıştı. Bunlardan biri Endonezya’da diğeri ise Etiyopya’da yaşandı. Her iki kaza da 300’den fazla kişinin hayatına mâl oldu. Bu kazaların ardından uçakların uçuşuna ara verildi. Ancak, üretimi devam ediyordu. Şimdi ise Boeing, kararını açıkladı.

Boeing 737 Max üretimi duruyor. Üretimin durması doğrudan tedarikçileri ve genel olarak ekonomiyi önemli derecede etkileyecek. Boeing, bu durdurma kararı ile birlikte işçilerin işten çıkarılma durumunun söz konusu olmadığının altını çizdi.

Bu arada üretimin yeniden başlayacağı tarih şimdiden açıklanmadı.

Federal Havacılık Kurumu yaptığı analiz ile bu modelin ekonomik ömrü boyunca 10’dan fazla kez düşebileceğini ortaya koydu. Ancak, yine de Boeing uçuşları devam ettirmişti.

Kazaların başlıca nedeninin otomatik kontrol sistemi olduğu düşünülüyor. Boeing de bir yandan bu sistemi yeniden tasarlamaya devam ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Ulaşım Endüstrisi uzmanı Harteveldt, daha önce üretime ara verme kararının hiç görülmediğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.