DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Sony’nin Başlangıçta Oyunları 70 Dolardan da Pahalıya Satmayı Amaçladığı Ortaya Çıktı

10.11.2020
A+
A-

Sony, eylül ayında yaptığı açıklamada PlayStation 5 oyunlarının 70 dolardan satılacağını açıklamıştı. Ayrıca içerisine Türkiye’nin de dâhil olduğu euro fiyatlandırmasının uygulandığı bölgelerde 80 euro olacağı duyurulmuştu.

Yani bu, Sony’nin PlayStation 5’e çıkaracağı birçok özel oyunun fiyatının 70 dolar / 80 euro fiyat etiketine sahip olacağı anlamına geliyor. Örneğin Demon’s Souls ve Destruction All-Stars gibi oyunlar, yeni fiyat etiketini kullanacak yapımlar arasında yer alıyor. Ancak ortaya çıkan yeni bir habere göre Sony, yeni fiyatları belirlerken ilk olarak 70 doların üstünü düşünmüş.

Sony, oyun fiyatlarını 70 doların üstüne çekmek istemiş

godfall, godfall afiş

Ortaya çıkan yeni bir habere göre Sony, yeni oyunların fiyatlarını belirlerken ilk olarak 70 dolar fiyat etiketinin de üstüne çıkmak istemiş. Sony’nin bu isteğinin ortaya çıkmasını sağlayan kişi ise Bloomberg’e ismi gizli kalmak suretiyle konuşan bir oyun yapımcısı. Şirketin oyun fiyatlarını 70 doların ne kadar üstüne çıkarmak istediği ise bilinmiyor.

Ayrıca şirketlerin bu 10 dolarlık artışı direkt olarak benimsemeyeceği ve oyunlara göre değişken fiyatlar sunacağı da ifade ediliyor. Örneğin PlayStation 5’e çıkacak olan Sackboy: A Big Adventure, 60 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

call of duty: black ops cold war, call of duty: black ops cold war afiş

Ancak şimdiden oyunların 70 dolarlık fiyat etiketine sahip olacağını açıklayan üçüncü taraf oyun şirketleri de bulunuyor. Activision, Call of Duty: Black Ops Cold War‘un Take-Two ise NBA 2K21’in 70 dolardan satışa sunulacağını açıkladı.

Oyunların 60 dolarlık fiyat etiketi, 2005 ve 2006 yıllarında çıkan Xbox 360 ve PlayStation 3 nesliyle başlamıştı. Daha önce 50 dolar olan oyun fiyatları bu jenerasyonda 60 dolar olmuş ve bu fiyatlandırma hem Xbox 360 / PlayStation 3 hem de Xbox One / PlayStation 4 neslinde devam etmişti. Aradan geçen iki konsol neslinin ardından oyun fiyatları tekrar artmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.