DOLAR 32,5176
EURO 34,7610
ALTIN 2.403,60
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Sony PS2 efsanesinin fişini çekti!

05.09.2018
A+
A-

Aslında çoktan aramızdan ayrıldı. Sony kullanıcılara yaptığı duyuruda 31 Ağustos‘a kadar konsolların tamiri için son tamir formlarını doldurmalarını istedi. Tamir için ise doldurulan formların PS2‘lerle birlikte 7 Eylül‘e kadar teslim edilmesi isteniyor.

PlayStation VR satışları tam gaz devam ediyor!

2 yıl önce PlayStation 4 (PS4) için satışa sunulmuş olan Sony sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR kısa sürede elde ettiği satış rakamı ile dikkat çekiyor. Peki, PlayStation VR satışları ne durumda?

Yani resmi olarak Sony konsola olan tüm desteğini çekti. Uzun yıllar konsol tutkunlarına hizmet eden efsane konsol Sony‘nin oyun konsolu piyasasında hakimiyetinin de en önemli simgelerinden biri. Zira PS1 ile başlayan bu macera, PS2 sonrası Sony‘nin piyasada bulunan tüm rakiplerini toz duman etmesine yetti.

Kısa PlayStation tarihi

PlayStation ilk olarak PlayStation 1 olarak 1994 yılında Japonya‘da piyasaya çıktı. Tam bir yıl sonra ise ABD pazarına girerek oyun piyasasını sallamaya başladı. Bundan tam beş yıl sonra 2000 yılında ortaya çıkan PSOne ise aslında PlayStation 1‘in yenilenmiş bir versiyonuydu. Sony asıl sürprizini ise bir ay sonra yaptı. PS2 Ekim 2000‘de piyasaya çıktı ve kısa sürede konsol piyasasının tek hakimi oldu.

Oyun konsolları satış rakamları listesinde 155 milyon adetle en başta yer alan konsol, kırılması zor bir rekorun da sahibi.

Peki PS2‘nin fişinin tamamen çekilmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.