DOLAR 32,2989
EURO 34,7939
ALTIN 2.399,07
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Sony Mobile’dan bir kötü haber daha!

13.12.2018
A+
A-

İşten çıkarmalara İsveç’in Lund kentinde bulunan ofisten başlanılıyor. Bu ofis bir dönem Sony Mobile’ın genel merkeziydi, ama yıllar önce şirketin genel merkezi Tokyo’ya taşındı. Yine de, bu ofiste yaklaşık 1200 kişi istihdam ediliyor.

Kesin olmamakla birlikte bu çalışanlardan yaklaşık 800 tanesinin doğrudan Sony’ye bağı olduğu belirtiliyor. Diğer kısım ortak firmaların çalışanlarından oluşurken Sony, 800 çalışanından 200’ü ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

İşten çıkarmalar 2019’un Mart ayına kadar tamamlanacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Sony mobil tarafta maliyetleri yüzde 50’ye kadar azaltmayı planladığı için maalesef işten çıkarmalar devam edecek gibi görünüyor.

Tabi, bir yandan şirket yeni akıllı telefonlar geliştirmeye devam ediyor. Amiral gemisi Xperia XZ3’ü geçtiğimiz Ağustos ayında kullanıcılara sunan Sony, son günlerde Xperia XZ4 ve Xperia XZ4 Compact üzerinde çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.