DOLAR 32,2834
EURO 34,7821
ALTIN 2.381,64
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C

Sonbaharın en sıcak hali: Kıbrıs

01.11.2018
A+
A-

Sonbahar Kıbrıs’ın en güzel zamanı, neden mi? Kıbrıs tam da bu mevsimde her daim güneşli havası ile içimizi ısıtırken otellerin dolulukları azaldığı için de düşen fiyatları cebimizi güldürüyor. Kalabalıkların bittiği bugünlerde masmavi denizinde sakinliğin tadını çıkarabilirsiniz. Vize yok, pasaport yok, yabancı dil sorunu yok, uzun uçuş süreleri yok, yüksek bedeller yok. Kafanız rahat hazırlayın bavulunuzu alın yanınıza sadece nüfus cüzdanınızı bir saatlik uçuşla hop yavru vatan Kıbrıs’tasınız. İndirimli fiyatlarla birbirinden güzel otellerden birini seçin sonrada kendinizi Akdeniz’in berrak sularına bırakın. Tüm zamanı ise otelin sahilinde geçirmemek lazım çünkü adada keşfetmeniz gereken çok güzel bir doğa, birbirinde etkileyici tarihi yapılar ve geniş bir kültür mirası var.

Sonbaharın en sıcak hali: Kıbrıs

class=’cf’>

Lefkoşa’dan sonra artık adanın doğusuna o meşhur altın kumsallı plajlara ulaşma vakti. Zamanınız var ise adanın en ucuna Karpaz yarımadasına kadar gidip Kıbrıs’ın gülen eşekleri ile tanışıp dünyaca ünlü altın kumsallarında yüzmenizi tavsiye ederim. O kadar uzun yol gitmek istemezseniz doğunun liman kenti Gazimağusa’da da altın kumsallı plajlardan bulabilirsiniz. Tarihin izlerini taşıyan Lala Mustafa Paşa Camii, Salamis Antik kenti, Namık Kemal Zindanları mutlaka görülmeli. 1974 öncesi Akdeniz’in en ünlü tatil merkezlerinden biri olan Maraş, Kıbrıs’ı ikiye ayıran Yeşil hat tampon bölgesi haline gelmiş ve artık yasak bölge konumunda hayalet şehir diye anılıyor. Fotoğraf çekmenin, tel örgüleri geçmenin yasak olduğu bu bölgeyi savaşın ve anlaşmazlıkların simgesi gibi, 39 yıldır terk edilmiş vaziyette duruyor.

Sonbaharın en sıcak hali: Kıbrıs

Kıbrıs’a kadar gelmişken dillere desten hellim peynirini ve Şeftali kebabını yemeden dönmek olmaz.  Hellim peyniri Kıbrıs’ta her yerde. Salatası, böreği, kızartması, köftesi derken her türlü servis ediliyor. Tabii tatil dönüşü almadan eve dönmek olmaz.

Şeftali kebabının ise bu yemeği ilk yapan kişi Şef Ali’den geliyor. Dilden dile şeftali kebabı olmuş şeftali kebabı. Şeftali kebabını yemek isterseniz en meşhur restoranlar Eziç ve Niyazi’s. Kıbrıs yöresel tatlarını da Girne’deki Kıbrıs Evinde bulabilirsiniz.

Sonbaharın en sıcak hali: Kıbrıs
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.