DOLAR 32,3713
EURO 34,7774
ALTIN 2.410,97
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

SON DAKİKA: Getir’den Sokak Röportajı Sonrası İşten Çıkarıldığı İddia Edilen Kurye Hakkında Açıklama

12.11.2021
A+
A-

Geçtiğimiz haftalarda bir sokak röportajında konuşan Getir kuryesi, çalışma şartları hakkında oldukça çarpıcı detaylar paylaşmıştı. Kurye, ekonomik durumdan şikayetini dile getirerek günde 14 saat çalıştığını söyleyerek ‘Ben bunun için mi geldim dünyaya?’ diye yakınmıştı. Sonraki cümleleriyse ‘Kimse ekonomi iyi diye kimse kimseyi kandırmasın, ekonomi berbat, leş gibi’ şeklindeydi. Kendisinin bu açıklamaları sosyal medyada fazlasıyla etkileşim toplamıştı.

Sokaktaki büyükleriyle de ekonomi hakkında tartışma yapan kurye hakkında dün tepki toplayan bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre Getir, sosyal medyada gündem olan kuryesini işten çıkarmıştı. Bu iddianın ardından Getir’e yönelik tepkiler gelirken şirket, bu sabah saatlerinde açıklama paylaştı. Getir’in paylaştığı açıklama şu şekildeydi:

Getir’in olay ile ilgili açıklaması şu şekilde:

getir

Getir’le birlikte şirkete kurye istihdamı konusunda hizmet veren hızlı teslim platformu Vigo’dan da bir açıklama yapıldı. Vigo da Getir gibi bahsi geçen kuryenin işten çıkarıldığını, ancak işten çıkarılma sebebinin röportajdaki açıklamalarının değil, ‘objektif sebepler’ olduğunu ifade etti.

Vigo’nun açıklaması şu şekildeydi:

vigo

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.