DOLAR 32,1875
EURO 34,8008
ALTIN 2.430,49
BIST 10.142,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Son 10 yılın 10 efsane oyunu! (Video) Çeşit Çeşit oyunla karşılaşacağınız bu listede son 10 yılın 10 efsane oyunu olarak gördüklerimizi paylaşıyoruz…

03.05.2020
A+
A-

Derhal dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan dosdoğru videomuza geçelim. İyi seyirler…

En iyi bilgisayar oyunları

Mass Effect 2 – 26 Ocak 2010

Bilim kurgu konusunda çoğu kişi için en başarılı oyunlardan biri Mass Effect 2, son 10 yılda adından bol miktarda bahsettirmeyi başarmıştır. Bilhassa sinemadaki gibi kurgulanmış sahneleri ile oyuncuları bilgisayar başına kitlemiştir.

Hatta sinema demişken beyaz perdedeki en iyi bilim kurgu filmlerinden biri olan Star Wars’tan aşağıda kalır bir yönü olmadığı savunulur. O derece aksiyon doymuş, o derece düzgün…

The Elder Scrolls V: Skyrim – 11 Kasım 2011 

Açık dünya konusunda çığır açan oyunlardan biri olan Skyrim, çıktığı yıl en fazla sevilen oyunlardan biri oldu. 30 milyondan pozitif satan oyun, insanın içine işleyen müzikleri, düzgün hikayesi ve grafikleriyle halen daha birçok oyuncunun kalbinde yaşıyor.

Far Cry 3 – 29 Kasım 2012

İlk FarCry çok büyük alaka görmüştü. Ama Ubisoft’a geçmesinin ardındaki gelen Far Cry 2, büyük bir tesir yaratamadı. Buradan büyük bir ders çıkaran Ubisoft, Far Cry 3’te böylece bir şey yaptı ama fantastik bir açık dünya deneyimi sunmayı başardı. Serbest açık dünya bir uçtan bir uca oyun çok sevildi. Ve Far Cry 2’deki eksiklikleri unutturarak 2012 yılına adını yazdırmayı başardı.

Dishonored – 2012

Dishonored oynanış tarzı ve sizi içine soktuğu atmosfer olarak kendine eşsiz bir oyun. Çıktığı dönemde çoğu yılın ödülü sahibi olması da bu durumu destekler nitelikte.

Kraliçeyi kollarında ölürken bulduğumuz açılış sahnesiyle bizi büyük bir komployla mücadelenin ortasına atan oyunda bir yana silahlar, kılıçlar, oklar, öte yandan doğaüstü güçlerle düşmanların üstesinden geliyorsunuz.

Oyunun müzikleri de oyuncuda büyük bir tesir yaratmayı başardı.

The Last of Düşünce- 14 Haziran 2013

Jeol ve Ellie’nin afet sonrası bir dünyadaki hayatta kalma mücadeleleri çoğu oyuncuya fantastik bir tecrübe yaşattı.

Oyunda gerilimin olduğu dek duygusallık da işin içerisinde. 

Natürel Last of Hafıza ile benzer yıl içerisinde çıkan GTA 5, bu oyunu birazcık gölgede bıraktı diyebiliriz.

GTA 5 – 17 Eylül 2013

GTA 5’i bilmeyen yoktur. 7 yıl önce çıkmasına rağmen halen daha deliler gibi oynanıyor, bilhassa online modu.

Rockstar, açık dünyadaki ustalığını burada da konuşturmuştu ve bizleri Los Santos sokaklarında suç dolu bir maceranın ortasına bırakmıştı. Arabalarıyla da, oynanışıyla da, hikayesiyle de, çoğu oyunuyu mutlu etmeyi başarmıştır.

The Witcher 3: Wild Hunt – 2015

Çıktığı sene “yılın oyunu” seçilmiştir. Oyuncuların gözünde de kusursuzdur ve hatta bütün zamanların en iyi oyunudur. 

Oyun grafik ve sesler konusunda oldukça alkış kazanmıştır. aynı zamanda genişleme paketleri de oyun deneyimini aralıksız artırmıştır.  

Overwatch – 2016

Battle Royale oyunlar git gide popülerliğini artırırken Overwatch’ta bu durumun ivmelenmesini sağlamıştır. Takım tabalı çevrimiçi oyunda birbirinden ilginç karakterler görüyoruz. Bu da oyunu eğlenceli kılan unsurlar aralarında yer alıyor.

bu arada Overwatch 2 de yakında geliyor.

God of War (gad of wor) – 2018

Serisinin öteki oyunlarından hemen hemen tamamen ayrı olan oyun, özellikle sinematik havasıyla oyuncuları büyülemeyi başardı. Sunduğu hikayeyle de oyuncular ile karakterler arasında hissi tahvil kurulmasını sağladı.

Bu iki ayrıntı God of War’ın yıllar sonradan her tarafta fazla konuşulmasına ve efsane oyunlar listesine geri dönmesine sebep oldu. 

Assassin’s Creed serisi

İlk ilk olarak çok büyük ilgi görmese de daha sonra daha büyük açık dünya ve daha esnek bir oyun deneyimi bir uçtan bir uca ilgi görmeye başladı. 

Özellikle savaş mekanikleri ve karakterin uçar kaçar hareketleriyle son 10 yılın en çok bahsedilen oyunlarından biri oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.