DOLAR 32,3713
EURO 34,7774
ALTIN 2.410,97
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sömestr tatilinde nereye?

11.11.2018
A+
A-
1 / 23

Evet, 19 Ocak 2019’a, yani yarıyıl tatilinin ilk gününe daha var ama niyetiniz ardında güzel anılar bırakacak bir aile seyahatiyse, planlamanın ve rezervasyonun zamanı geldi. Hele de yer bulmanın güç olduğu Doğu Ekspresi’yle bir maceraya atılmanın peşindeyseniz. Sizin için Ege sahillerinden Akdeniz’in ılıman havasına, Kars’ın karlı tepelerinden Konya’nın düzlüklerine sekiz rota seçtik.

Fotoğraflar: Alamy, müzelerin web siteleri

2 / 23

Trende başlayan bir deneyim: KARS
Doğu Ekspresi’ne bilet bulmak için elinizi çabuk tutmanızı öneririz. Şehirde Rus döneminden kalan binaların ihtişamına göz gezdirin, Namık Kemal Evi’ni ve Kars Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edin.

3 / 23

Çıldır Gölü’nde atlı kızak keyfi, bir çocuğun aklına kazınacak türden deneyim olacaktır. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Ani Harabeleri, Kars’ın zenginliklerinden biri.

4 / 23

Alpler kalitesindeki karı, sarıçam ormanlarıyla çevrili pistleriyle Sarıkamış ise yoluna kayakla devam etmek isteyen ailelere tavsiyemiz.

5 / 23

Deniz ve güneşten çok daha fazlası: İZMİR
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda, çocuklarınızı birçok hayvanla tanıştırabilirsiniz. Dinozorlara deli oluyorsa Evrensel Çocuk Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

6 / 23

Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda buz pateni yapmak mümkün. İzmir’i kuşbakışı görmek isteyenlerse Balçova Teleferik Tesisleri’ne gitmeli.

7 / 23

Otomobil meraklıları Torbalı’da bulunan Key Museum’u ziyaret planına almalı. Otomobil ve motosiklet koleksiyonundan etkilenmemek mümkün değil.

8 / 23

Köroğlu Dağları’nda, çamların arasında: KARTALKAYA
Direksiyonunuzu Köroğlu Dağları’na kırın. Kartalkaya yarıyıl tatilinin popüler destinasyonlarından biri. Çam ormanlarının içinden geçerek, bembeyaz tepelerle buluşmanın tadını çıkarın.

9 / 23

Dönüşte yolunuzu biraz uzatıp bir günü de Abant ya da Gölcük de geçirebilir, göl etrafında keyifli bir tur atabilirsiniz.

10 / 23

Doğa, tarih ve lezzet meraklılarına: KONYA
Trenle de rahatlıkla ulaşılabilen Konya’da Tropik Kelebek Bahçesi kesinlikle görülmeye değer.

11 / 23

Yaklaşık 5 bin kelebek etrafınızdan geçerek kanat çırpıyor, renkleriyle büyülüyor. Böcek Sineması ve Kelebek Müzesi de burada görebilecekleriniz arasında.

12 / 23

Gitmişken Mevlana Müzesi’ni de ziyaret etmelisiniz. Milattan önce 8-7. yüzyıllara uzanan geçmişiyle Sille Köyü ve Sille Kültür Vadisi de keşiflerinize eklenmeli. Etli ekmek ve tirit yemeden şehirden ayrılmayın.

13 / 23

Kayağa başlamak için en iyi adreslerden: ERCİYES
Erciyes, çocuklarını kayağa başlatmak isteyen aileler için güzel bir seçenek. Değişen zorluk derecelerinde, toplamı 102 kilometre olan 34 kayak pisti var.

14 / 23

Gitmişken Kayseri için de vakit ayırmalısınız. Cumhuriyet Meydanı’nda bir tur atıp Kayseri Kalesi ile Saat Kulesi’ni görün. Anadolu Harikalar Diyarı ise güzel bir hayvanat bahçesi. Bilim merkezi de keyifli vakit geçirmeye davet ediyor.

15 / 23

Efsaneler kentiyle tanıştırın: MERSİN
Şubat başında güneşli, 17 dereceyi bulan sıcaklığıyla Mersin’e uzanın. Kilikya topraklarını keşfe Tarsus’la başlayıp Saint Paul Kilisesi ve kuyusunu, Ulu Cami ve Kırkkaşık Bedesteni’ni dolaşın. Şahmeran efsanesiyle çocuğunuzu burada tanıştırabilirsiniz.

16 / 23

Mersin’de Atatürk Evi ve Müzesi ile Mersin Devlet Resim Heykel Müzesi uğramanız gereken yerlerden. Antik kentleriyle sizi şaşırtacak şehir ve çevresinde Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nin geçmişi MÖ I. yy’a dayanıyor.

17 / 23

Dünyanın ilk tarımının yapıldığı Yumuktepe Höyüğü, Kanlıdivane Antik Kenti, Cennet ve Cehennem Obruğu doğanın ve tarihin bu kente cömert davrandığının göstergelerinden biri. Kız Kalesi karadan 500 metre açıktan ailenize selam veriyor. Gelmişken bu kaleyle ilgili efsaneyi öğrenmek çocuğunuzun ilgisini çekebilir. Tantuni, kerebiç ve havuçlu cezerye tatlısı tadabileceğiniz yerel lezzetlerden.

18 / 23

Mutfağı ve müzeleriyle yükselen şehir: GAZİANTEP
Çingene Kızı ile ön plana çıkan Zeugma Mozaik Müzesi, ışıklandırması, suya yansıtılan hologramlarıyla sizi de çocuklarınızı da etkileyecek.

19 / 23

Oyun ve Oyuncak Müzesi gezi planınızda mutlaka olmalı. Bey Mahallesi’nde tarihi Antep evlerinin arasında dolaşabilirsiniz. Zincirli Bedesten ve yakınındaki Bakırcılar Çarşısı, dijital nesle el sanatlarını göstermek için iyi bir fırsat olabilir.

20 / 23

Küçükler Masal Parkı’ndan da hoşlanabilir, aklınızda olsun. Evinizde küçük bir gurme varsa katmer ve kahke radarından kaçmaz.

21 / 23

Pasaportsuz yurtdışı: KUZEY KIBRIS
Gezinize adanın hareketli kenti Girne’den, limandan başlayabilirsiniz. Çıkartma Plajı, Girne Kalesi, Batık Gemi Müzesi çocuğunuzun hoşuna gidebilir. Gazimagosa Kaleiçi’nde bir tur atmalısınız.

22 / 23

Buradaki St. Nicholas Katedrali, adanın en büyük ve etkileyici yapılarından biri. St. Barnabas Manastırı, Magosa Kalesi, Salamis Antik Kenti rotanızda olsun.

23 / 23

Yeşil hatla bölünmüş Lefkoşa’yı görmek de önemli bir deneyim. Kızarmış hellim peyniri, küp kebabı yemeden, Kıbrıs şivesinden tatlı birkaç kelime kapmadan dönmeyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.