DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Solana ve Curve Sarsıntısı: Kripto Piyasasındaki Gelişmeler

Kripto piyasasında son zamanlarda yaşanan Solana ve Curve sarsıntısı detaylıca inceleniyor. En güncel gelişmeler ve analizler bu içerikte yer alıyor.

14.04.2024
A+
A-

Solana’da Piyasa Sarsıntısı

Solana'da Piyasa Sarsıntısı

Bitcoin ve altcoin piyasası, 14 Nisan’da bir sarsıntı yaşadı ve Solana (SOL) ile Curve (CRV) tokenleri özellikle sert bir darbe aldı. CoinGlass verilerine göre SOL’un fiyatı %11 düşüşle karşılaşırken, açık pozisyonu (OI) %21 azalarak 1,62 milyar dolara geriledi. Bu düşüş, XRP ve Dogecoin gibi diğer altcoinlerde de benzer trendlerin görülmesiyle geniş bir piyasa düşüşünü yansıtıyordu.

Curve Kurucusunun Tasfiye Riski

Kripto pazarındaki çalkantı, Solana’nın ötesine uzanıyor. Curve’un kurucusu Michael Egorov’un içinde bulunduğu zor durum, aşırı borçlanmanın doğal risklerini vurguluyor. CRV’nin 0,42 dolara düşmesiyle birlikte Egorov, borç verme pozisyonlarının tasfiyesiyle karşı karşıya kaldı. 92,54 milyon dolarlık stablecoin ödünç almak için toplam 371 milyon CRV taahhüt etti ve şu anda sağlık oranı 1,1 civarına düştü, bu da tasfiye riski olduğunu gösteriyor.

Analistler, Egorov’un agresif kaldıraç stratejisinin, CRV’deki potansiyel fiyat düşüşlerine karşı savunmasız bırakabileceğine dikkat çekiyor. Geçen yıl benzer bir durumda tasfiyeyi önlemek için büyük bir OTC satışına başvuran Egorov, şu anda risk altında bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.