DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Şöhretli isimlerin sosyal medyayla sınavı

17.09.2023
A+
A-

“Hiç takibe alamam”

Yıldız Tilbe hiç kimseyi takip etmiyor. Soranlara “Kimsenin hayatını merak etmiyorum ki, bana ne” diyor. “Beni takibe alır mısın?” diye soracak olursanız cevap şu: “Hiç kusura bakma valla, alamam.”

“Böyle daha cool”

Hadise bir markayı takipte. Az takibin nedenini bazı insanlara prim vermek istememek, birtakım şeyleri görmek istememekle açıklıyor. Tabii bu tavrı onu ‘cool’ yapıyor.

Diva sendromu

Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan yalnızca beş kişiyi takip ederken, meslektaşı Zeki Demirkubuz kimseyi takipte değil. Bazı sporcu ve bilim adamlarının da sosyal medya tercihi üç beş kişiyle sınırlı. Prof. Dr. Levent Ertan bu duruma ‘Diva Sendromu’ adını vermiş. Yani ‘Bir nevi kendini farklı, yüksekte görme durumu. Prim vermek istememe. Bir şeylere katılmak zorunluluğunu üstünden atma.’

En çok kimler ‘fake’ hesap açıyor?

Peki ünlülerin takip işini bıraktıktan sonra Instagram ve Twitter gündeminden geri kaldıklarını düşünüyor musunuz? Elbette hayır! Sahte hesap üzerinden stalk yapan yıldızların sayısı hayli yüksek. Fake adresi en çok şarkıcılar ve influencer’lar açıyor. Çünkü her iki işte de rekabet büyük. Bunu ustalıkla yapan var. Örneğin aileden ünlü bir fenomenin beş fake hesabı var. “Niye” diye soran bir kankisine şöyle söylemiş: “Engellediğim kişileri takip ediyorum. Etrafa sallıyorum. Aileme laf söyleyenlerin sayfalarına girip onlara had bildiriyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.