DOLAR 32,5492
EURO 34,8565
ALTIN 2.438,56
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Snapdragon 855 özellikleri tüm detayları ile sızdırıldı!

04.12.2018
A+
A-

TechCrunch yapmış olduğu hatayı kısa bir içerisinde fark etmesinin ardından söz konusu Snadragon 855 makalesinin hemen yayından kaldırdı. Fakat, kaldırılan makaleden elde ettiğimiz bilgilere göre, Snapdragon 8155‘in sadece bir kod adı olduğu ve yeni amiral gemisinin ise Qualcomm Snapdragon 855 olarak adlandırılacağını görmekteyiz.

Makalede yer alan bilgilere göre Qualcomm‘un yeni nesil amiral gemisi işlemcisi, 5G desteğine sahip olan dünyanın ilk ticari mobil platformu olarak karşımıza çıkıyor.

TSMC‘nin 7 nm fabrikasyon süreci ile üretmiş olduğu yeni nesil amiral gemisi, önceki nesillere kıyasla üç kat daha iyi bir performans sergilediği iddia edilen özel bir Nöral İşletim Ünitesi ile birlikte geliyor.

Daha önceki modellerde Qualcomm, çekirdek dağılımlarını 4+4 olarak ayırmaktaydı. Fakat paylaşılan son bilgilere göre yeni nesil amiral gemisi işlemcisinin çekirdek dağılımının 4+3+1 olacağını görmekteyiz.

Aktarılan bilgilere göre 855 işlemcisinin Kirin 980‘e benzeyen üç katmanlı bir çekirdek tasarımı ile geleceği de doğrulandı. Böylece Qualcomm, amiral gemisi işlemcisinin performansı üçe dağıtılarak, performans verimliliğinin en üst seviyelere taşıyacak.

Yeni amiral gemisi işlemcisinde ayrıca Snapdragon X24 LTE modemine ek olarak, 5G bağlantı sağlayacak olan Snapdragon X50 5G adında bir modeme de sahip olduğunu görmekteyiz.

Tüm bunların haricinde ise yeni nesil işlemcisinin oyun için optimize edilmiş ve “Snapdragon Elite Gaming” adlı yeni bir özellik ile geliyor. Fakat, söz konusu bu özellik hakkında şimdilik net bir bilgi paylaşılmış değil.

Son olarak ise TechCrunch tarafından yayınlanan makale yer alan detaylardan da görebileceğimiz üzere, yeni nesil amiral gemisi işlemcisi  ultrasonik parmak izi sensörünü de desteklediği belirtiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.