DOLAR 32,2289
EURO 34,7961
ALTIN 2.419,43
BIST 10.260,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Slovakya, Ukrayna’dan tahıl ithalatını yasakladı

18.04.2023
A+
A-

Polonya ve Macaristan’dan sonra Slovakya da Ukrayna’dan tahıl ithalatını geçici olarak yasakladı.

Polonya ve Macaristan’ın ardından Slovakya da Ukrayna’dan tahıl ithalatını geçici olarak yasakladı. Slovakya, Polonya ve Macaristan’ın aksine kendi tarım çalışanlarını korumak için değil, Ukrayna’dan ithal edilen tahılda insan sağlığı için zararlı pestisit maddesi bulunduğu için yasak kararı aldı.

Slovakya Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dayanışma adına Ukrayna’dan gerçekleşen tahıl akışının kontrolünde tüm yasal imkanların tükendiği kaydedildi.

Yasağın ne zaman sona ereceği bilinmiyor.

Slovakya Tarım Bakanı Samuel Vlczan, geçtiğimiz hafta laboratuvarlarda incelenen bin 500 ton Ukrayna tahılında standartların üzerinde pestisit maddesi tespit edildiğini aktarmış, depolarında bulunan Ukrayna tahılının iç piyasaya sürülmeyeceğini açıklamıştı.

POLONYA İÇ PAZARINI KORUYACAK 

Polonya ve Macaristan, geçtiğimiz hafta sonu Ukrayna’dan tahıl ithalatına 30 Haziran’a kadar yasak getirmişti. Macaristan, tahıl ve yağlı tohum gibi tarım ürünlerinin ithalatını kendi iç pazarını korumak için yasaklamıştı.

Polonya ise tahılın yanı sıra kuru yem, tohum, şerbetçi otu, keten, kenevir, meyve ve sebzeler, işlenmiş meyve ve sebze ürünleri, şeker, şarap, sığır eti, dana eti, domuz eti, kümes hayvanı eti, yumurta, süt ve süt ürünlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda tarım ve gıda ürününün ithalatına yasak getirmişti.

İki ülkeden Ukrayna tahılına yasak

İki ülkeden Ukrayna tahılına yasak

Haberi Görüntüle

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.