Şizofreni Hastası Oğul Annesini Darp Etti
Şizofreni hastası oğulun annesini darp ettiği olayın detayları, güvenlik ve destek önerileriyle analiz ediliyor. Duyarlı, bilinçlendirici bir içerik.
Fesleğen Mahallesi’nde yaşayan 2 yıldır yatalak olan H.G.G.’nin bakımını üstlenen A.K., sabah evin kapısını açtığında ürkütücü bir manzarayla karşılaştı. Kadının kanlar içinde yerde yattığını gören bakımcı, hemen 112’yi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından hastayı Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti.
Polis, güvenlik kameralarını incelemesi sonucunda annenin oğulu M.G. (37) tarafından darp edildiğini tespit etti. İddiaya göre, M.G. adama para bulması için baskı yaparken şiddeti gece yarısından sonra sabah saatlerine dek sürdürdü. 23:30’da başlayan saldırı, 01:30’a kadar devam etti.
Olayın ardından psikolojik sorunlar yaşayan ve 7 yıl tıp okuduğu belirtilen M.G., babasının ölümünden sonra tedaviye uymadığı için agresif tutumlar sergiledi. Polis tarafından gözaltına alınan sanık, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
Hastanede yoğun bakımda tedavi gören H.G.G.’nin beyin kanaması halen devam ediyor ve hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi süren anneye ilişkin süreç devam ediyor.
Kaynaklar: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa, Haberler.com