DOLAR 32,5241
EURO 34,7572
ALTIN 2.406,89
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Sizi zengin edebilecek kripto paralar! (VİDEO)

23.12.2017
A+
A-

Ethereum

Ethereum, ilk kez Vitalik Buterin ve ekibi ile Amerika’da 2015 yılında gerçekleştirilen Bitcoin konferansından tanıtılmıştı. 2017 yılının başında 8 dolar civarında seyreden kripto para, bugün 775 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Çalışma mantığı olarak Bitcoin ile benzer olduğu kadar benzemediği de birçok nokta olan kripto para için Buterin şu ifadeleri kullanıyor: “Eğer kripto paralar ile dünyada bulunan değerli kaynakları karşılaştırıyorsak ve Bitcoin’i altın, Litecoin’i gümüş olarak kabul ediyorsak, Ethereum petroldür. Çünkü Ethereum’un altında yatan teknoloji dünyanın internet sistemindeki enerji kaynağı olacaktır. Dünyada petrol nasıl bir çok sektör ve teknolojide kullanılıyorsa Ethereum teknolojisi için de aynı şey geçerlidir. Bu nedenle biz Ether’i ‘kripto yakıt’ olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak.”

IOTA

Nesnelerin interneti konsepti için geliştirilmiş bir kripto para. Nesnelerin interneti konseptinin 2020 yılında dünyada oldukça önemli bir konu olacağını düşünürsek, bu alt coin oldukça dikkat çekici.

Bitcoin’den farklı olarak Tangle teknolojisini kullanan bu para birimi için, Bosch grup daha birkaç gün önce önemli derecede IOTA coin aldığını açıklayarak bu para birimini desteklediğini açıkladı. Şu anda 1 IOTA yaklaşık 5 dolar.

Ripple

Eş zamanlı küresel bir ödeme ağı olarak tanımlanan ve Blockchain’i kullanarak hızlı ve uygun fiyatlı komisyonlarla global olarak para alışverişini amaçlayan Ripple’ın arkasında American Express ve Axis Bank gibi büyük isimler yer alıyor.
2014 yılında 0.4 dolar yani 40 cent olan para birimi, şu anda 0,7 dolar yani 70 cent civarında.

Litecoin

Litecoin, Bitcoin temelli birkaç kripto paradan biri. Ethereum’da söyldiğimiz gibi eğer Bitcoin altın ise, Litecoin gümüş olan bir altcoin. Bitcoin’e göre daha hızlı transfer sunan kripto para birimi, bu sayede Bitcoin’e rakip değil ona bir alternatif olarak oldukça tutuldu.
2013 yılında 1 Litecoin 4 dolar iken, şu an 326 dolar civarında.

Electroneum

Electroneum ise mobil teknolojileri baz alan bir kripto para. Birçok kripto paradan farklı olarak mining işlemini akıllı telefonunuzla dahi yapabiliyorsunuz. Şu anda Electroneum 0.07 dolar, yani şu an yapacağınız 10 dolarlık bir yatırım eğer bu para gelecekte değerini arttırırsa ciddi bir mebla edebilir.
Bu coin’in amacı akıllı telefonlar üzerinden insanların birbirine kolay, hızlı ve düşük komisyonlarla para gönderebilmesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.