DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Sivas’ta atlı terapi için imzalar atıldı

15.09.2023
A+
A-

Sivas Valiliği, Sivas Kültür AŞ ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı arasında “Hipoterapi Eğitici Eğitimi” protokolü imzalandı.

Tarihi Sivas Valiliği, Vali Ahmet Muammer Bey salonunda gerçekleşen imza programında konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, hayata geçirilecek bu protokol ile özel gereksinimli bireylerin alacakları tedaviler neticesinde daha hızlı gelişme kaydederek yaşam kalitelerinin artacağını söyledi.

Vali Şimşek, Hamidiye Millet Bahçesi’nde bir süredir “Engelsiz Yaşam Merkezi” bünyesinde özel gereksinimli bireylere yönelik “At ile Terapi” (Hipoterapi) eğitimi verilmekte olduğunu ifade ederek, “Bu eğitimlerin daha çerçeveli, faydalı ve farkındalık oluşturacak şekilde sürdürülmesi için önemli bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Hayata geçirilecek olan protokol ile eğitici personellerimiz detaylı bir eğitimden geçerek, ilimize ve çevre illerimize profesyonel bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Öyle ümit ediyorum ki özel gereksinimli bireylerimiz alacakları tedaviler neticesinde daha hızlı gelişme kaydederek yaşam kalitelerini artıracaktır. İnşallah; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları 2022-2023 ’Genç İstihdamı’ teması çerçevesinde hayata geçirilen bu protokolümüz şehrimizin özellikle kültür ve sağlık turizminde de öne çıkmasına vesile olacaktır” dedi.

Sivas’ta atlı terapi için imzalar atıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.