Sivas Numune Hastanesi Onkoloji Bölümü: Bölgesel Kanser Merkezi ve Erken Teşhis Vurgusu
Sivas Numune Hastanesi Onkoloji Bölümü: Bölgesel kanser merkezi, ileri tedavi seçenekleri ve erken teşhis vurgusuyla güvenilir sağlık hizmeti.
Sivas Numune Hastanesi Onkoloji Bölümü, eyalet sınırlarını aşan hasta gruplarına da hizmet sunan bir sağlık merkezi olarak öne çıkıyor. Hastaneden edinilen bilgiler, son yıllarda sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve uzman kadronun artırılmasıyla kanser tanı ve tedavisinde bölgesel bir merkez konumuna doğru ilerlediğini gösteriyor. Hastanedeki ekip; Onkoloji Uzmanı Dr. Yaşar Culha, Onkoloji Cerrahi Uzmanı Dr. Erkan Hazar, Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Dr. Sinem Özşahin Kılıç, Hematoloji Uzmanı Dr. Yüksel Aslı Öztürkmen, Patoloji Uzmanı Dr. Gönül Saray, Radyasyon Onkolojisi Uzmanları Dr. Ceren Barlas, Dr. Ersin Kocacık, Dr. İsmail Turgut, Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Mustafa Genç ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Meriç Emre Bostancı’dan oluşuyor ve Sivas ile çevre illerden gelen hastalara şifa dağıtıyor.
Başhekim Uzm. Dr. Mehmet Fidan’ın açıklamalarına göre, Sivas halkı için kanser tedavisi artık il dışına gitmeyi gerektirmiyor. Fidan, kanserin çağın hastalığı olduğuna dikkat çekerek her gün ülkemizde yeni teşhislerin konulduğunu, modern tedavi olanaklarıyla kanserin artık kontrol altına alınabilir bir hastalık haline geldiğini belirtti. Sivas Numune Hastanesi’nin bir kanser tanı ve tedavi merkezi olarak hizmet verdiğini vurguladı.
Fidan, erken teşhisin önemine değinerek: “En güncel cihazlarla donatılmış altyapımız ve alanında uzman kadro doktorlarımızla hastalarımıza şifa dağıtmayı amaçlıyoruz. Hastanemizde kanserin tanısı ve tedavisi için kemoterapi, cerrahi müdahaleler ve radyasyon tedavileri başarıyla uygulanıyor. Ayrıca erken tarama hizmetlerimiz de hastanemizin olanaklarıyla yürütülüyor.” dedi. Ayrıca, kanserle mücadelede gerekli tüm imkânların artık kendi şehrimizde, kendi hastanemizde mevcut olduğunu vurguladı, böylece Sivaslı hastaların il dışına çıkmasına gerek kalmıyor.
Kaynaklar: AA / Serhat Zafer – Sağlık; Haberler.com