DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Sivas Kongresi’nin 107. Yıldönümü İçin Geleneksel Gala ve Milli İrade Defilesi

Sivas Kongresi’nin 107. yıldönümünde geleneksel gala ve Milli İrade Defilesi ile milli irade ve tarih bir arada buluşuyor.

03.09.2026
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin 107. yıl dönümü, şehirde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinliklerin dördüncü gününde, Atatürk ve Kongre Müzesi’nin yanında kurulan alanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Halk Dansları Topluluğu bir dizi hareketli gösteri sergiledi.

Gösteriler esnasında geleneksel halk dansları ekipleri, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gösterilerin ardından sahnede “Selçuklu’dan Cumhuriyet’e Milli İrade” kapsamında hazırlanan kıyafet defilesi ve Misak-ı Milli Halısı kesim töreni gerçekleştirildi. Ardından program Misak-ı Milli’nin mirasına vurgu yapan bir dizi etkinlikle devam etti.

Şükriye Tutkun’un konseriyle program resmen ilerledi ve geceye damga vuran performanslar vatandaşların beğenisini topladı. Etkinliğe AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Sivas Milletvekilleri Rukiye Toy ve Hakan Aksu ile il protokolünün katılımıyla zenginleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.