DOLAR 32,3254
EURO 34,7388
ALTIN 2.408,18
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sitelerde fahiş aidat tartışması

19.01.2023
A+
A-

Son dönemde pek çok vatandaşın gündeminde aidatlara yapılan yüksek oranlı zamlar var. İstanbul’daki bazı sitelerde bu zamlara karşı protesto gösterileri de düzenlendi. Peki aidatı yüksek bulan vatandaş ne yapabilir?

Yeni yılla birlikte apartman ve sitelerde aidat artışlarına gidildi. Zamlarla beraber özellikle lüks sitelerde aidatlar konut kiraları ile yarışır hale geldi.

Aidat zamlarına ilişkin şikayetler artarken, pek çok sitede protesto gösterileri düzenlendi.

Hukukçular fahiş artışlara karşı vatandaşların yapması gerkeen ilk şeyin zammın belirlendiği toplantıya katılmak olduğunu söylüyor.

AİDAT ZAMMINA KARŞI NE YAPILABİLİR?

Apartman Site Sakinleri Derneği Başkanı Avukat İbrahim Güllü, protesto gösterilerine katılan vatandaşların sorumluluklarını yerine getirmeleri için kat malikleri kuruluna katılmaları gerektiğini ifade etti.

Fahiş aidat zammına karşı 1 ay içinde mahkeme yoluna gidilebiliyor. Ancak onun öncesinde apartman toplantısına katılarak, artışa karşı şerh koşulması gerek. Aksi taktirde mahkeme davayı reddedebilir.

Aidat zammında ise bir üst sınır uygulanmıyor. Avukat Güllü, konuya ilişkin, ”Mesela, sizin sitede bir binanız var ama boş tutuyorsunuz ya da ‘Asansörü kullanmıyorum, aidat ödemiyorum’ diye bir şey söz konusu değil.” diye konuştu.

FAHİŞ ZAMLARA KARŞI YENİ BİRİM

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aidat artışlarına karşı özel birim kurdu.

Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren “Konut Politikaları Şube Müdürlüğü”nün ismi “Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü” olarak değiştirildi.

Bu kapsamda, site yönetimi yapan firmalar denetlenecek.

Birim, mevzuat çalışmaları yapacak ve ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesi için çalışacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.