DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Siri, “Kıyamet ne zaman kopacak?” sorusunu yanıtlıyor!

15.04.2020
A+
A-

COVID-19 salgınının ardından değişen kullanıcı davranışları, akıllı telefon kullanımına da yansıyor. Karantina fotoğrafçılığı veya ücretsiz karantina konserleri gibi yeni akımlar sosyal medyaya damgasını vurdu.

Bir kullanıcı Siri’ye “Kıyamet ne zaman kopacak?” sorusunu sorarak yeni bir akımın başlamasını sağladı. Her seferinde farklı bir cevap veren akıllı asistan, cevabı saat cinsinden veriyor. Bu cevabın mantıklı bir açıklaması mevcut.

Cevabını 24 saat ile sınırlayan Siri, kullanıcılara aslında en fazla bir gün daha yaşanabileceğini vurguluyor. Kehanet yeteneklerini sergileyen yazılım, 2020’yi akşam saat 20.20 olarak algılıyor ve cevabını buna göre veriyor.

Siri Güncellemesi

Saat 20.21’e kadar hesap yapan Siri, buna benzer bir başka soruya da oldukça ilginç bir cevap veriyor. Yeni Siri güncellemesi sayesinde eğer kendisine “Dünyanın sonu ne zaman gelecek?” diye sorarsanız alacağınız muhtemel cevaplar arasında şunlar mevcut:

— “Dünya değişir. Bazen çok değişir. Kendisini en son kontrol ettiğimde hâlâ yerindeydi.”
— “Bilmiyorum ama ben olsam endişelenmezdim. Bir sürü başka mükemmel evren var.”
— “Unix 32 bit zamanı 19 Ocak 2038’de sona eriyor. Belki o zaman.”

Peki Siri sizin sorularınızı nasıl yanıtlıyor? Bu sorudan önce dilerseniz sizi bu sorunun sorulduğu bir video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.