DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Siri annenize küfür edebilir!

03.05.2018
A+
A-

Bir Reddit kullanıcısının kaydettiği videoya göre Siri, anne tanımı olarak verdiği cevapta annenize küfür etmiş oldu. Herhangi bir sansür veya kısıtlama olmadan direkt olarak küfürlü cevabı veren Siri, tepki çekti. 2015 yılında da benzeri bir durum olmuş, tepkilerden dolayı Apple kısa süre içerisinde Siri‘ye müdahale ederek bu durumu düzeltmişti.

Siri‘nin yaşattığı bu seferki durumun nedeni olarak Oxford sözlüğünü baz alması gösteriliyor. Reddit‘te kısa süre içerisinde en popüler konulardan birisi haline gelen bu videoya Apple cephesinden henüz bir açıklama yapılmadı veya bir adım atılmadı.

Durumun 2015’te yaşanan olaya benzer bir şekilde Siri‘ye müdahale edilerek hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacağı düşünülüyor. Ayrıca yaşanan bu durumun Siri’yi Türkçe kullanan kullanıcıları etkilemediğini de belirtelim.

:: Siri’nin küfür etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.