DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Sıra dışı tasarım: 2020 BMW Concept i4

05.03.2020
A+
A-

İşin arka planı ile başlamak gerekirse Concept i4, BMW’nin en geç 2022 yılında satışa sunacağı tamamen elektrikli, coupe benzeri sedan aracı i4’ün temellerini oluşturmak için geliştirildi. Yani bu konsept bir araç olduğu için iki yıl içerisinde tanıtılacak olan araçta burada gördüğümüz özelliklerden sadece bazıları olacak.

0’dan 100 km hıza 4 saniye gibi bir sürede çıkabilen ve 600 km menzile sahip olan araç, 530 beygir gücünde elektrikli motora sahip. Tabi motor her şey değil, en iyi kullanıcı deneyimini sunmak isteyen Alman otomobil devi, Rolls-Royce Phantom’dan özel jetlerin iç mekanlarına kadar büyük projelere imza atan Designworks ile çalıştı. Böylece aracın oldukça özel bir görünüme sahip olması sağlanırken, bu şirketinde BMW çatısı altında faaliyet gösterdiğini belirtmeliyiz.

İç mekan minimalist ve havadar yapısı ile oldukça etkileyici, ancak seri üretimi gerçekleştirilecek olan araçta böyle olması beklenmiyor. Devasa kavisli dijital gösterge ve multimedya ekranı sürücüye ihtiyacı olan tüm bilgileri sunuyor.

Tuş sayısının minimum seviyeye indirildiği aracın orta konsolunda dokunmatik bir yüzey yer alıyor. Bunu uzun süredir BMW’nin araçlarında görüyoruz. Tahmin edebileceğiniz gibi vites kolu gibi bir detay söz konusu değil. Sürüş modları ve vitesler arasındaki geçiş bu yüzeyin yanındaki tuşlar ile gerçekleştiriliyor.

Core, Sport ve Efficient olmak üzere üç farklı sürüş modu olduğu belirtilen aracın ön kısmındaki devasa ızgara ilk etapta kafaları karıştırıyor. Standart araçların aksine bu ızgara motoru soğutmak için kullanılmıyor, zira ihtiyaç yok.

Bu ızgarayı akıllı yüzey olarak adlandıran otomobil devi, lidar sensörlerinden diğer sayısız radarlara kadar otonom sürüş ve güvenlik teknolojileri için ihtiyaç duyulan donanımları bu alana yerleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.