DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Sınırları zorlayan 10 acayip teknolojik mahsul! Sınırları zorlayan elektrikli motosiklet ve bisikletler sonrası, garip özelliklere sahip, sıra dışı…

15.06.2020
A+
A-

Bazıları bildiğimiz markalara ait olan bu ürünlerden bir kısmı ise böylece duyulmamış ufak girişimler tarafından üretilmiş. Gerçekten kitle fonlaması bu tür girişimlerin çok daha görünür olmasını sağladı. Kitle fonlaması sitelerinde bulamayacağınız, sıra dışı 10 ilginç teknolojik mahsul listesiyle karşınızdayız.

Eğitim veren robot: Embodied Moxie

Eğlenceli bir görünüme sahip olan Moxie, çocukların gelişimi ve eğitimi için önemli özelliklere sahip. Bu şirin robot, yapay zekayla donatılmış ve bu nitelik doğru iletişime geçtiği çocukların davranışlarını gözlemleyip ona kadar ayrı eğitimler sunabiliyor.

Çocukların psikolojik gelişimini ön planda tutan robot, empati ayarlamak, saygı, arkadaşlık gibi kavramların da çocuklar göre kavranmasını sağlıyor.

Çocukların problem çözme ve hayat becerilerini keşfetmesi için görevler veren robot, çocukları hayata hazırlıyor. Bu garip teknolojik mahsul, ileride, robot bakıcıların hayatımıza gireceğinin de ilk işareti diyebiliriz.

Mutfağın yeni şefi: Chef iQ

Doğrusu Chef iQ, akıllı bir düdüklü tencere. Adı üstünde bütün anlamıyla mutfağın yeni şefi olmaya hazırlanan bu akıllı cihaz, önemli özelliklere sahip.

Düdüklü tencere, size yemek tarifi verebilecek bir yapıda. Chef iQ üzerinde yer alan 300’den fazla yemek yemek tarifi bulunuyor. Bu tariflerden birini seçtiğinizde ise, mutfağın yeni şefi yemek için hangi sırayla, ne dek araç gereç konulacağını ekran üstüne yansıtıyor.

Tek yapmanız gereken, bu adımları izlemek, Chef iQ üstünde yer alan ölçeği kullanarak, tamamen tarife yerinde yemekleri çok kolay bir şekilde pişirebiliyor. Bu zeki tencere basınçlı pişirme, kızartma / sote, buharda pişirme ve yavaş pişirme şeklinde dört bambaşka pişirme tekniği kullanıyor.

Bildiğimiz düdüklü tencerelerin aksine, otomatik basınç tahliye sistemi olan bu tencerenin pişirme ayarlarını uygulaması üzerinden de değiştirmeniz muhtemel. Cihazda bulunan Wi-Fi bağlantısı baştan sona bunun için mutfağa gitmenize de lüzum yok.

1 2 3 4 5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.