DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Sinemanın efsane ismi yaşama gözlerini yumdu

14.09.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Yaşar Anter’in haberine göre son yıllarda Alzheimer hastalığı nedeniyle sağlık sorunları ile büyüdüğü köyde yaşayan sade, arkaik, Dor figürü, Yunan güzelliğinin simgesi, Akdeniz kültürünün yurtdışındaki ünlü temsilcisi, karizmatik ve dinamik bir kadın olan İrini Papas’ın oyunculuk becerileri ve ruhuyla uluslararası üne kavuştuğu belirtildi.

MARLON BRANDO İLE BÜYÜK AŞK YAŞADI

Kariyerinde, antik trajedinin gücünü tamamen somutlaştıran tiyatro ve sinemada önemli kadın rollerini üstlenen ve 3 Eylül 1929 tarihinde Yunanistan’ın güneyindeki Corinth’de doğduğu belirtilen İrini Papas’ın ünlü sinema oyuncusu Marlon Brando ile aşk yaşadığı ve ardından evlendiği belirtildi.

Ardından yönetmen ve oyuncu Alkis Pappa ile 1947 yılında evlenen İrini Papas 2004 yılında İtalyan Corriere della Sera gazetesine Marlon Brando’nun ölümünden sonra aralarında uzun ve “gizli bir aşk” olduğunu açıklamıştı. 1954’te Roma’da tanıştıklarını söylemişti. Onu çok takdir ettiğini söylediği gibi, “Hayatımın en büyük tutkusu”ydu diyerek en son 1999’da Atina’da bir araya geldiklerini açıklamıştı.

15 yaşında çeşitli etkinliklerde radyo yapımcısı, şarkıcı ve dansçı olarak sanat dünyasına adımını atan ve Ulusal Tiyatro Dramatik Okulu’nda oyunculuk derslerine katılan Papas, ardından George Glinos, Nikolaos Paraskevas, Loukas Karyntinos, Pelos Katselis, Dimitris Rodiris gibi büyük ustalarla Ulusal Klasik Tiyatro Okulu’nda eğitim aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.