DOLAR 32,2533
EURO 34,8184
ALTIN 2.424,60
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 22°C
Cum 23°C

Sincan’dan yükselen müzik ilçenin sınırlarını aştı

13.09.2023
A+
A-

Müzik alanında yeteneği olan ve müziğe gönül verenleri desteklemek için kurulan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarının ünü ilçe sınırlarını aştı.

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı hayallere dokunmaya devam ediyor. Müziğe gönül veren genç yeteneklerin eğitim aldığı konservatuvarın sınırları Ankara’yı aştı. Çevre ilçelerden ve illerden de pek çok müzikseverin başvurduğu konservatuvara talep yoğun olurken, deprem bölgesi Osmaniye’den gelen bir öğrenci adayı söyledikleriyle dikkati çekti.

Sincan Belediyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliği ile eğitimlerin verildiği Türk Musikisi Konservatuvarı yeni yeteneklere kapısını aralamaya hazırlanıyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı akademisyenlerinin gerçekleştirdiği yüz yüze yetenek sınavları renkli anlara sahne oldu.

Deprem bölgesi Osmaniye’den sınavlar için Sincan’a gelen Mustafa Eser isimli vatandaşın sözleri dikkati çekti. Eser, “Deprem bölgesinden gelmiş bulunuyorum. Sincan Belediyesinin müzik eğitimi olduğunu bir arkadaşımdan duydum. Küçüklüğümden beri müziğe ilgim var, buraya geldim başvurdum. Şimdiye kadar güzel gitti. Eğer mülakatı geçersem, başarılı olursam oradaki işimi bırakıp, ailemden ayrılıp bu eğitim için Ankara’ya yerleşmeyi düşünüyorum” dedi.

Adayların büyük bir heyecanla girdiği sınavlar sonucunda öğrenciler Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında hem akademik olarak müzik eğitimi almaya hem de çeşitli enstrümanlar çalmayı öğrenmeye hak kazandı.

Sincan’dan yükselen müzik ilçenin sınırlarını aştı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.