DOLAR 32,2777
EURO 34,7555
ALTIN 2.392,09
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Sınava hazırlanan öğrenciler kalan süreyi iyi değerlendirerek başarı oranını artırabilir

05.05.2020
A+
A-

Uğur Okulları Sınavlardan Sorumluluk Sahibi Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt, bu yıl gerçekleşecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)‘nin öteki yıllara kadar daha ayrı olacağını belirtti ve 8’nci ve 12’nci sınıfın ikinci dönem konularının sınav dahilinde yer almamasının öğrenciler için menfaat olduğunu söyledi. Öğrencilerin kalan süreyi iyi değerlendirerek başarı oranını artırabileceğini dile getiren Adaletli Kurt daha eksik konuyla sınava hazırlanmanın üstünlük olduğunu söyledi. Ancak bu bir atama sınavı olduğu için, sıralamanın içten yapılması amacıyla daha şiddet bir imtihan da olabileceğinin de altını çizdi.

YKS tarihinin 27-28 Haziran olarak değiştiğini dile getiren Kurt, “YKS’de öğrencilerimizin 12’nci sınıf dönemindeki derslerin tamamından muaf tutulması, imtihan süresinin 30 dakika artırılması ve 180 puan barajının 10 puan düşürülerek 170’e indirilmesi öğrenciler için çok büyük bir avantajdır. Bu sayede 112 bin -195 bin aralarında öğrencilerimiz lisans programlarına yerleşecekleri tahmin ediliyor. Öğrencilerimiz hiç süre kaybetmeden kalan süreyi genel baştan yaparak daha verimli ve başarılı şekilde sürdürmeliler” dedi.

LGS’de ise öğrencilerin sınavlara kendi okullarında girecek olmalarının büyük bir fayda olduğuna değinen Adil Kurt, sınavın 20 Haziran’da yapılacağını söyledi. Öğrencilere, okullarına geçen yıla kadar daha erken gitmelerini öneren Kurt, imtihan günü en geç saat 09.00’da sınav salonunda olunmasını öğüt etti. Kurt, “Devletimiz sosyal mesafe kuralları ile de ilgili tüm önlemleri alarak sınavları yapacaktır. Kalan bu sürede zorunlu tekrarları yapmalarını, deneme sınavı çözmelerini nasihat ediyorum” dedi.

“Konu tekrarları ve test sınavları ile hazırlık devam etmeli”

Öğrencilere konuları bitirdilerse her hafta minimum iki test sınavı çözmelerini öneren Adaletli Kurt, “Test sınavından sonradan çözemediği, hatalı yaptığı soruları saptama edip bu soruların çözümünü öğrenmeliler. Deneme sınavında hangi konudan soru çözemiyor ise o konuları tekrar etmeliler. Bu kısa süreyi verimli kullanabilirlerse bu sene yapılacak sınavdan daha başarılı şekilde çıkabilirler. Sınavların bilginin yanında tanımlama, tahlil, neden-sonuç ilişkisi kurma gibi yetenekleri ölçeceğini de öngörerek öğrencilerimize bu anlamda da pratik yapmalarını ve bol bol kitap okumalarını da tavsiye ediyorum. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum” biçiminde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.