DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Simpsons, Birleşik Krallık’taki Yakıt Kıtlığını da Önceden Tahmin Etmiş

30.09.2021
A+
A-

ABD eski başkanı Donald Trump’ın seçilişine kadar birçok önemli olayı önceden tahmin ettiği iddia edilen Simpsons dizisiyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Diziye ait görüntüler paylaşan kişiler, hâlihazırda Birleşik Krallık’ta yaşanan fosil yakıt kıtlığının dizide öngörüldüğünü söylüyorlar.

Bahsi geçen teori, Kasım 2010’da “Lisa Simpson, This Isn’t Your Life” adlı bölümde Homer karakterinin Maggie karakteri için bir promosyon oyuncak kazanmak adına 1,000 galon yakıt almasına dayanıyor. Kısa sürede popüler olan sahnede Homer, aracının bagajını adeta bir yakıt okyanusuna çeviriyor.

Simpsons’taki sahne ve gerçek görüntüler:

simpsons

simpsons

simpsons

Simpson’taki bölüm ve gerçek hayattaki durumun arka planıysa pek de birbirine benzemiyor. 700’den fazla bölüme sahip olan bir dizinin bazı noktalarda gerçek olaylarla denk gelmesiyse fazlasıyla olası bir tesadüf olabilir. Sonuçta dizi, 700 bölüm boyunca her bölümde her türlü olayı ve teoriyi ele alabiliyor.

Simpson’ta bahsi geçtiği söylenen krizin detayları:

birleşik krallık yakıt kıtlığı

Birleşik Krallık’ta akıt nakliyesi gerçekleştirecek yeterli sürücünün bulunmamasına ilişkin raporların ardından ülke genelinde vatandaşlar, panik içinde benzin istasyonlarına giderek yakıt satın almışlardı. Şstasyonlardaki yakıt stokları saatler içinde tükenmişti.

Ülkede 100.000’den fazla kamyon şoförü eksiği olduğu tahmin ediliyor ve bu da gıda tedarikçileri ve süpermarketler de dâhil olmak üzere birçok sektörde sorunlara neden oluyor. Parlamento savunma seçme komitesi başkanı Tobias Ellwood, ordunun “kamu güvenini yeniden kazanmak” ve panikle satın almayı durdurmak için seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca, bazı vatandaşların yakıt arzı sorunları nedeniyle işe gitmekte zorlandıklarının bildirilmesinin ardından, sağlık ve sosyal bakım personelinin mevcut yakıta öncelikli erişim elde etmesine yönelik çağrılar da artmaya devam etmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.