DOLAR 32,2831
EURO 34,7891
ALTIN 2.404,52
BIST 10.239,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Simge Sağın’dan pandemi döneminde yeni kararlar!

18.05.2020
A+
A-

Sabahtan Gazetesi’nden Istek Avcı’nın röportajı…

■ Kaç gündür karantinadasınız?

İnanın saymayı bıraktım. Ülkemizde birincil olgu açıklandığı günden itibaren yuvamdayım. Sadece Anneler Günü’nden önce anneme kapıdan uğradım. Beş dakika görüp döndüm.

KARARLAR ALDIM

■ Günleriniz nasıl geçiyor bu dönem?

Her gün sporumu ihmalkârlık etmiyorum. Kitap okuyorum, terasta bitkilerle uğraşıyorum, fotoğraf yapıyorum, yeni şarkılar üretiyorum. Mutfakta olmayı daima çok severdim fakat son zamanlarda yoğun meslek programım sebebiyle uzakta kalmıştım. Karantina döneminde her gün mutlaka mutfağa girdim. El lezzetimin iyi olduğunu söylerler, özellikle zeytinyağlı yemeklerde harikayım.

■ Tek başınıza ailenizden uzakta elde etmek psikolojinizi nasıl etkiledi?

Zaten meslek ve aile dışarıda çok sosyal bir yaşamım yoktu. Natürel bu süreçte ailemden, arkadaşlarımdan öbür kalmak beni üzdü. İki aylık süreçte annemi bir defa gördüm fakat her şeyin başı afiyet, inşallah hoş günlerde kavuşacağız.

■ Psikolojinizi nasıl koruyorsunuz?

Enerjimi yüksek tutarak. İyi günlerin geleceğine inancım tam. diğer taraftan imal yaparak psikolojimi koruyorum.

■ Koronavirüs salgını size neler öğretti?
Cümbür Cemaat gibi ben de birçok şeyin değerini anladım. Kendimle baş başa kalarak içime döndüm. İşlerim ve geleceğimle alakalı düşünme fırsatım oldu. Yeni kararlar aldım.

GERİ DÖNÜŞLER İYİ

■ Müzik, bugünlerde en çok yara alan sektörlerden biri oldu. Bir sanatçı olarak bu durumu değerlendirir misiniz?

Koronavirüs öncesi Youtube kanalıma her hafta CKM konserimden bir şarkı yüklemeye başlamıştık aslında; devamı da bu sürece eşit geldi. Her cuma dinleyicilerimle buluştum. Dijital düşme ile ilgili sayısal bir bilgim değil fakat diğer platformlarda sık olamasa da takipçilerim için yaptığım canlı konserlerin geri dönüşlerini mükemmel aldım. Bu günler geçecek ve yine defalarca beraber bir ağızdan şarkılar söyleyeceğiz.

■ Salgın sonrası yapacağınız ilk şey nedir?

İlk şey natürel ki; annem ve kardeşlerime kavuşup onlara sarılmak.

TÜRKİYE’NİN KORONAYLA MÜCADELESI BÜTÜN BİR BAŞARI HİKAYESİ

■ Dünyayla kıyasladığınızda Türkiye’nin sağlık sistemi hakkında neler söyleyeceksiniz?

Ülkemizin başarısı ile gurur duydum. Fazla ümit verici. Bu süreçteki başarımız motivasyonumuzun daha yüksek kalmasına neden oldu. Diğer ülkelerdeki sistemin başarısızlığından kaynaklanan görüntüler hiç iç açıcı değildi. Şükürler olsun böyle olaylar görmedik ülkemizde. Ayrıca çoğu ülkeye gönderdiğimiz yardımlar da bir başarı hikayesi olarak tarihe geçti. Ne mutlu fena gün dostu olabildik.

MAKARNA PİLAV YEMEM

■ Fiziğinizi gözetmek için neler yaparsınız?

Yediğime, içtiğime uyarı ederim. Bence ben sahnede kilo veriyorum. Yazın meyve ve sebze yemeyi fazla severim. Makarna, pilav seçim etmem. Pilates ve kan akışını hızlandıran hareketler yapıyorum. Pırasa yemeğim güzel olur, rahmetli anneannemden öğrenmiştim Arnavut’uz biz. Pırasayı sevmeyen bile yiyor.

BU BAYRAM AYRICA SAHNEDEN HEM AILEMDEN UZAKTA OLACAĞIM

■ Önümüzdeki Ramazan Bayramı’nı nasıl geçireceksiniz?

Tek başıma, telefonla ve görüntülü konuşmalar ile kutlayacağım. Yıllardır sahnede ailemden uzak geçiriyordum bayramları, bütün özel günlerde olduğu gibi. Bu sene hem konser veremiyorum, keza de ailemi göremeyeceğim. Zorlama doğrusu. Yeniden söylenilecek tek söz; önce afiyet olsun.

■ Bayram mesajınız var mı sevdiklerinize?

Herkese iyi bayramlar diliyorum. Dinç, mutlu günlerde kavuşmamız dileğiyle. Büyüklerin ellerinin öpüldüğü, sarılıp kucaklaşabileceğimiz nice bayramlarımız olsun.

■ Bayram anınız var mı?

Bayram anısı deyince aklıma anneannemde kurulan büyük masalar, tüm sevdiklerimle yenilen bölgesel akşam yemekleri ve her çocuk gibi festival ayakkabılarım aklıma geliyor.

DÜNYAYI GEZDİM ÜLKEMDEN GÜZELİ DEĞIL

■ Nasıl bir yaşam düş ediyorsunuz?

Dünyanın her yerini ziyaret etmek istiyorum lakin bu fazla para ve vakit isteyen zor bir şey. Aslında biraz biraz başladım. Mesela yaşlanmayı istediğim yeri seçtim: Göcek. Gerçekte elim ayağım tutarken oraya yerleşmek istiyorum. Karavanım var, kampçıyım ben. Şu lahza annemler karavanda kampta. Çocukluktan beri aile geleneğimizdir kamp yerine getirmek. Doğayla beraber büyüdüm. Mangal kokusu duyduğumda babam aklıma gelir çünkü defalarca mangalı babam yapardı. Onu fazla özlüyorum. Ağaçlı, taş bir ev istiyorum. Bir öteki hayalim de taş konutumun yanına kahveci başlatmak. Amerika’ya gideyim, orada yaşayayım, hiç pek hayallerim değil. Bu ülkeyi çok seviyorum ben. Dünyayı geziyorum fakat ülkemden daha hoş bir yer değil. Kendimi zaten oralara ait hissetmiyorum, buraya aidim ben. Ege şivesi ile konuşan bir amca görür görmez sarılıp öpesim geliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.