DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

SIM kart saldırıları adına 29 ülkede acil durum!

13.10.2019
A+
A-

İlgili saldırı mekanizması sayesinde insanların kişisel bilgileri ile konum bilgilerini ele geçirebilen saldırganlar, bir kişinin adına başkalarına da mesaj gönderebiliyor. Oldukça ciddi bir güvenlik açığı olarak adlandırılan bu olayın aslında yıllardan beri bilindiği konuşuluyor.

SimJacker hakkında bir rapor hazırlayan Adaptive Mobile Security, bu saldırılardan etkilenen operatör sayısını ve ülkeleri açıkladı. Peki, Türkiye bu saldırıların hedefinde yer alıyor mu?

Yukarıdaki görselde kırmızı ile işaretlenmiş olan ülkeler, SimJacker saldırılarının tehlikesi ile boğuşuyor. Ayrıca 61 mobil operatörün müşterilerini tehdit eden kötü niyetli yazılım, [email protected] ve kablosuz internet tarayıcısı teknolojilerini kullananları da hedef alıyor.

[email protected] tarayıcılarını kullanan 29 ülke ve 61 operatör bu kodlar yüzünden sarsıldı. Yayımlanan rapor, kablosuz internet tarayıcısını kullanan 7 ülke ile 8 operatörün de SimJack’in radarında olduğunu belirtti. Hangi kıtadan hangi ülkeler tehlike altında?

Kuzey Amerika: Meksika, Guatemala, Honduras, Kosta Rika, Nikaragua, Belize, El Salvador, Dominik Cumhuriyeti ve Panama.
Güney Amerika: Peru, Kolombiya, Brezilya, Ekvador, Şili, Arjantin, Uruguay ve Paraguay.
Afrika: Nijerya, Gana, Benin, Fildişi Sahili ve Kamerun.
Avrupa: İtalya, Bulgaristan ve Kıbrıs.
Asya / Orta Doğu: Suudi Arabistan, Irak, Filistin ve Lübnan.

Listeye baktığımızda Türkiye’nin söz konusu ülkeler arasında yer almadığını görüyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.