DOLAR 32,2014
EURO 35,0523
ALTIN 2.472,97
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Sıla ve Hazer Amani’den karantina günlükleri

18.05.2020
A+
A-

MAG dergisine konuşan ünlü şef Hazer Amani, aşçılık serüvenini ve karantinada eşi Sıla Gençoğlu ile neler yaptıklarını anlattı. Afrika’da 10 sene kaldığını ve hayatına istikamet veren noktanın bu dönem olduğunu gösteren Ameni, “Nelson Mandela’ya yemek yemek yerine getirmek benim için büyük bir gururdu. ‘Table Of Unity’ adında bir organizasyon vardı. 150’ye yakın aşçının olduğu. Onların en tepesindeki takımda da ben vardım. Bunu hep kibir duyarak anlatırım. Ellerman House Oteli’ne epeyce artı meşhur gelirdi. Onların aralarında Elton John gibi benim de hayranlık duyduğum, severek dinlediğim sanatçılar bulunuyordu. Hem onlarla tanışma, keza de yemek yapma fırsatım oldu” dedi.

Uzun bir süredir yuvalarında olduklarını ifade eden Amani, şöyle dedi:

“Bu zaman kafayı bile dışarı çıkarmadan, hatta alışverişe bile gitmeden geçti. Gayet mutluyuz. En sevdiğimiz şeylerle geçiyor vaktimiz; yemek yemek yapıyor, müzik dinliyoruz. Mutfakta işimizi bitirip içeri geçiyoruz. Sonra hoş bir müzik açıyor ve her yerde mutfağa giriyoruz. Tabii fakat dikkat etmeye de çalışıyor, sabahları spor yapıyoruz. Güzel geçiyor. Bu işin idareli boyutu olmasa bırakın birkaç ayı bir yıl bile dışarı çıkmadan durulur. Hoş okuma alışkanlıkları olanlar bu dönemde sıkılmaz.”

‘UZAKTAN DOĞU YEMEKLERİNİ FAZLA SEVİYORUZ’

Sıla ile kendisinin Uzakta Doğu ve Güney Doğu Asya yemeklerini çok sevdiğini gösteren Amani, “Bu ara bol bol onları yiyoruz. Ayrıca dinç, keza de içerisindeki bol baharattan dolayı bağışıklık sitemimizi dinç tutuyor. Sevdiğimiz için de bize moral veriyor” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.