DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Siirt’te kar kalınlığı 5 metreyi aştı!

25.02.2019
A+
A-

İHA’nın haberine göre daha önce açılan köy yolları, yoğun kar yağışı nedeni ile tekrar kapandı. Kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu bazı bölgelerde Siirt İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kolları sıvayarak çalışma başlattı. Gece gündüz demeden karla mücadele eden ekipler, yolları açmak için seferberlik ilan etti.

“Kar kalınlığı 5 metreyi aştı”

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için çalışmaların gece saatlerinde de devam ettiğini belirten Siirt İl Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, aşırı kar yağışı nedeniyle Pervari ilçesine bağlı Çemakari ile Doğan köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kar kalınlığının 5 metreyi aştığını kaydeden Canpolat, köy yolunda çalışmaların çift vardiya devam ettiğini dile getirdi.

Canpolat, “Pervari ilçesine bağlı Çemakari ve Doğan köy yolunda aşırı yağış nedeniyle kar kalınlığı 5 metreyi aşmış durumda. Bölgede çetin geçen kış ve zorlu arazi şartlarına rağmen çalışmalar aralıksız devam ediyor. İş makinaları operatörleri kar kalınlığı nedeniyle yolları bulup açmakta zorlanıyor. Kar yollarını ulaşıma açmak için 40 araç ve personellerimiz ile çalışmalarımıza geceden sabaha kadar devam ediyoruz. Amacımız yerel seçimler öncesi yolları açmak ve vatandaşlarımızın oylarını rahatlıkla kullanabilmelerini sağlamak. Karla mücadele ekiplerimiz geceden sabaha kadar çalışıyor. Çalışmalarımızı sıklaştırdık. İnşallah en kısa zamanda köy yolunu ulaşıma açacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.